Pavel Novotný
23. června 2009 • 17:05

Tenisové peklo Nicole Vaidišové pokračuje

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Je to přesně rok, co o sobě dala jedna z největších nadějí českého tenisu Nicole Vaidišová vědět. Od té doby na ni svět bílého sportu zapomíná. Při pohledu na hru rodačky z Norimberku je fanouškovi smutno. Tahle nějak vypadá zánik kdysi elitní hráčky světového tenisu.



Jako Ferrari s motorem z trabanta. Takové přirovnání by se možná hodilo k současné situaci Nicole Vaidišové. Češka stále pravidelně obsazuje přední pozice v různých anketách o nejkrásnější tenistku na okruhu, její hra však není pro soupeřky už dávno nebezpečná.

Spíše naopak. Doví-li se dnes některá z hráček, že ji v dalším kole čeká kdysi česká jednička, může si spokojeně zamnout ruce. To vypadá na postup! Že přeháníme? Podívejte se spolu s námi na výsledky Češky za poslední rok od loňského Wimbledonu.

Nicole VaidišováFoto internet


Wimbledon roku 2008 znamenal pro dvacetiletou slečnu poslední větší tenisovou radost. Vaidišová si proklestila cestu až do čtvrtfinále, kde skončila na raketě v životní formě hrající Číňanky Zengové. A od té doby?

Z devatenácti turnajů, kterých se od loňského Wimbledonu zúčastnila, se v devíti případech pakovala v prvním kole, osmkrát ve druhém a jen ve dvou případech zdolala na turnaji aspoň dvě soupeřky. Shodou okolností se jí to povedlo na dvou turnajích po sobě a to letos v Indian Wells a Miami.

Sečteno a podtrženo. Skóre Nicole za stejné období je 11 vítězství oproti devatenácti porážkám. A říkají vám něco jména Bremondové, Santangelové, Loitové, Craybasové, Shvedové, Pascualové, Southové či Riosové? Pokud ne, není se čemu divit. Všechny jmenované tenistky byly v době, kdy Vaidišovou porazily, v druhé stovce světového žebříčku.

Zmar české hráčky pokračoval i v letošním Wimbledonu, kde Vaidišová skončila již v prvním kole na raketě neznámé tenistky Rossany De los Riosové z Paraquae, které podlehla ve třech setech. Češka má jednu smutnou jistotu. V nejnovějším vydání světového žebříčku se její jméno v první stovce nejlepších hráček neobjeví.

Nicole VaidošováFoto Jaroslav Legner



Vaidišová, která po porážce s čtyřiatřicetiletou Riosovou neobhájí loňské čtvrtfinále, se na začátku příštího týdne ocitne až hluboko ve druhé stovce světového žebříčku. "Chci být světovou jedničkou," oznámila před několika lety sympatická blondýnka. Teď zní toto tvrzení poněkud nevhodně. Pro českou tenistku již není životní prioritou tenis, jak tomu bylo ještě nedávno. To nelze dvacetileté slečně jistě zazlívat.

V jednom ohledu je to však určitě škoda. Nicole Vaidišová má stále potenciál na to, aby se opět dostala mezi světovou elitu. Otázkou je, zda znovu najde chuť do tréninkového drilu, či se smíří se skutečností, že tenis již nebude hrát v jejím životě takovou roli.

"Nicole bude zase dominovat," řekl před časem její nevlastní otec a trenér v jedné osobě Aleš Kodat. Kéž by měl pravdu. Pokud by tomu totiž tak nebylo a česká kráska dala tenisu vale, pro český tenis by takové rozhodnutí znamenalo jednoznačně špatnou zprávu.

Nicole Vaidišová
Nicole Vaidišová

 

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud