9. ledna 2009 • 14:58

Ivanovičová, kráska v nesnázích

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Za krásnou tvář si stále automaticky přičítá body, při turnaji v Brisbane ji tento týden dokonce sběrač míčků požádal o ruku. Na kurtu ale Ana Ivanovičová vyklízí pozice.



Jako nasazená jednička skončila při premiérové akci sezony již ve čtvrtfi nále, kde ji potupila veteránka Mauresmová 3:6 a 2:6. Splín z pokaženého závěru roku 2008 nemizí.

Ana Ivanovičová
Ana Ivanovičová


Pohledná tvář se křivila v bolestných grimasách, v jednu chvíli si dala ruku před ústa a zdálo se, že na dvorci vrhne. Ivanovičová si v Brisbane stejně jako pár dalších hráček prošla náhlou nevolností, zřejmě otravou z jídla.

„Nechci snižovat výkon Amélie, ale posledních čtyřiadvacet hodin si připadám jako náměsíčná. Nemůžu jíst, jsem slabá,“ vyprávěla po největším výprasku za posledních dvanáct měsíců.

Ani alibi jménem zdravotní potíže nemůže potvrdit realitu. Už ve dvou předešlých duelech v Brisbane se Ivanovičová útrpně pachtila za výhrou. Proti podprůměrné Italce Vinciové odvracela dva mečboly.

To není zrovna dobrá situace týden před začátkem grandslamového Australian Open, kde obhajuje finálovou účast.

„Mám potenciál na to, abych v Melbourne vyhrála. Tvrdě jsem pracovala a cítím se výborně,“ horlí sice jednadvacetiletá Srbka, ale prochází silně turbulentním obdobím.

Od loňského titulu z French Open vyhrála jediný turnaj, po dvanácti týdnech na pozici světové jedničky sklouzla až na páté místo žebříčku, ve Wimbledonu skončila ve 3. kole, při US Open dokonce ještě o zápas dřív.

Právě v New Yorku se zamilovala do španělského tenisty a playboye Fernanda Verdasca.

„Je to fantastický muž, jsem s ním velmi šťastná,“ líčila Srbka, jež se rychle seznámila s tenistovou rodinou a o jejich vztahu se začíná mluvit jako o vážném.

Pokud tohle není brzda, pak následné obchodní tahanice určitě ano. Minulý týden vyšlo najevo, že se Ivanovičová rozešla se svým koučem Svenem Groeneveldem.

Respektovaný trenér, který ji přivedl až na první místo žebříčku, je totiž zaměstnancem firmy Adidas.

Ta dlouhá léta spanilou Anu sponzoruje, avšak po loňském průlomovém roce je pod palbou tenistčina manažerského týmu, jenž požaduje navýšení smlouvy.

Mluví se o tom, že tým Ivanovičové požaduje 80 až 100 milionů dolarů za deset let. Krach partnerství s Groeneveldem je pouze předzvěstí konce hráčky u Adidasu a přestupu k firmě Nike.

Mocný dolar tentokrát prostě přebil tenisové zájmy.
A do kolonky vedle jména Ivanovičové by se slušelo napsat jedno slovo: krize.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud