3. července 2009 • 21:54

Příští rok budu silnější, slibuje Murray

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Andy Murray letos nenaplní sny milionů domácích fanoušků o prvním britském finalistovi Wimbledonu od roku 1938, ale doufá, že se příští rok na londýnskou trávu vrátí silnější.



Po dnešní čtyřsetové porážce v semifinále s Američanem Andym Roddickem už dvaadvacetiletý skotský tenista vyhlíží US Open, kde loni podlehl ve finále Rogeru Federerovi.

Británie v slzách, Murray končí »

Murray šel do utkání s Roddickem jako favorit. V zádech měl podporu frenetického publika Centrálního dvorce i lepší zápasovou statistiku 6:2 s Američanem z minulosti. Ani jedno mu však nepomohlo a prohrál 4:6, 6:4, 6:7 a 6:7.

"Myslím, že se z toho dostanu hodně rychle. Zapracuju ještě na své hře, zlepším ji a vrátím se silnější," uvedl Murray po trochu nečekané porážce, kterou se nehodlá nechat znechutit.

"To by byl hodně ubohý přístup, nechat si jedním prohraným zápasem zničit celý rok. Zatím jsem měl dobrou sezonu," uvedl Skot, jenž letos získal čtyři tituly.

Kdyby postoupil do finále, v němž už ho čekal pětinásobný šampion Federer, možná by v neděli na tenis kvůli němu po dlouhých letech dorazila i královna Alžběta II.

"Samozřejmě jsem si sám na sebe vytvořil obrovský tlak. Možná jsem udělal několik chyb, které jsem neměl, zvlášť v prvním tie-breaku," vrátil se ke koncovce třetí sady, v níž nevyužil setbol.

Murray sice "střelce" Roddicka netradičně předčil v počtu es, Američana však jeho servis i tak v nejtěžších momentech podržel.

"Když někdo podává 130 mil za hodinu prakticky po celý zápas, je těžké ho brejknout. Zvlášť na rychlém kurtu jako je tenhle. Podával opravdu skvěle," poznamenal Skot na soupeřovu adresu.

Murrayho nyní čeká pětitýdenní pauza od turnajů a příprava na US Open, které začíná 31. srpna.

"US Open se hraje pro mě na nejlepším povrchu. Pořád věřím, že tam mám největší šanci vyhrát grandslam," uvedl třetí hráč světa, jenž v New Yorku zvítězil před pěti lety v juniorské soutěži.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud