8. září 2009 • 22:30

Murray podlehl Čiličovi a na US Open končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO – Radek Štěpánek skončil na US Open v osmifinále a český tenis nebude mít zástupce ve čtvrtfinále dvouher. Stejně tak se s turnajem rozloučil druhý hráč světa a loňský finalista Andy Murray, jenž podlehl Marinu Čiličovi 5:7, 2:6 a 2:6.



Radek Štěpánek se proti Djokovičovi spíš trápilFoto ČTK/AP
Chorvatský tenista porazil Murrayho poprvé v kariéře a ukázal, že před blížícím se semifinále Davisova poháru s Českou republikou má skvělou formu. Čilič se ve svém premiérovém grandslamovém čtvrtfinále utká s Argentincem Juanem Martínem del Potrem.

Štěpánek nestačil na Novaka Djokoviče ze Srbska a se světovou čtyřkou prohrál hladce 1:6 a dvakrát 3:6.

Před Štěpánkem nedokázala přes 4. kolo přejít Petra Kvitová, která prohrála s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou 6:4, 4:6 a 5:7.

Čtěte také:
Kvitová: Prohrála jsem, ale byl to povedený turnaj »

Pro daviscupového reprezentanta Štěpánka je osmifinále nejlepším výsledkem na US Open v kariéře. K postupu do čtvrtfinále, čímž by vyrovnal své grandslamové maximum z Wimbledonu z roku 2006, měl ale třicetiletý karvinský rodák v duelu s Djokovičem daleko.

První set prohrál Štěpánek za třiadvacet minut. V jeho průběhu si musel vyměnit kontaktní čočky a nepomohla mu ani přítomnost kouče Petra Kordy a jeho přítelkyně Nicole Vaidišové v hledišti. Ve druhé sadě dokázal snížit z 1:4 na 3:4, ale pak dominoval Djokovič.

Štěpánek se snažil hrát útočně, ale na síti ho dokázal soupeř prohazovat. Třetí set rozhodla jediná ztráta Štěpánkova servisu v šesté hře, kdy Srb českého tenistu přesně přeloboval.

Kompletní zpravodajství z US Open »

Na centrkurtu Arthura Ashe Štěpánek zdržel Djokoviče hodinu a tři čtvrtě a zápas prohrál krátce před půlnocí amerického času.

Srb v nadšení po postupu napodoboval na kurtu Johna McEnroea. Po vzoru legendy jakoby podával a křičel na prázdný umpire pro rozhodčího: "To nemyslíte vážně!"

Čtyřnásobný vítěz US Open John McEnroe si užívá ovací na centr kurtu
Čtyřnásobný vítěz US Open John McEnroe si užívá ovací na centr kurtu

"Když je správný moment, tak to přijde spontánně," culil se Srb, imitátor tenistů, který má v repertoáru třeba Rafaela Nadala nebo Rusku Marii Šarapovovou.

Američan pak na Srbovu výzvu sestoupil z komentátorské kabiny a v košili a kalhotách si s ním zapinkal. "Zahrát si s Johnem byla legrace, což fanoušci chtějí. A zvláště v tuto dobu," řekl Djokovič.

Na US Open zůstává z českých zástupců jen Lukáš Dlouhý, který s Indem Leanderem Paesem postoupil do semifinále čtyřhry. Ve čtvrtfinále porazili jihoafricko-belgickou dvojici Wesley Moodie, Dick Norman 6:3, 5:7, 6:4.

V pohádkovém tažení pokračuje po návratu na kurty Belgičanka Kim Clijstersová. Bývalá světová jednička, která se k tenisu nedávno vrátila po dvouleté pauze, ve čtvrtfinále porazila Číňanku Li Na 6:2, 6:4. O postup do finále posledního grandslamu sezony, jenž jako jediný dokázala v minulosti vyhrát, se utká buď s obhájkyní titulu Serenou Williamsovou, nebo s Italkou Flavií Pennettaovou.



US Open, mezinárodní tenisové mistrovství USA (tvrdý povrch, dotace 21,664 milionu dolarů):

Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Djokovič (4-Srb.) - Štěpánek (15-ČR) 6:1, 6:3, 6:3, Čilič (16-Chorv.) - A. Murray (2-Brit.) 7:5, 6:2, 6:2, Del Potro (6-Arg.) - Ferrero (24-Šp.) 6:3, 6:3, 6:3, Verdasco (10-Šp.) - Isner (USA) 4:6, 6:4, 6:4, 6:4.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dlouhý, Paes (4-ČR/Ind.) - Moodie, Norman (7-JAR/Belg.) 6:3, 5:7, 6:4.
Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Wozniacká (9-Dán.) - Kuzněcovová (6-Rus.) 2:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:3).
Čtvrtfinále:
Clijstersová (Belg.) - Li Na (18-Čína) 6:2, 6:4.
Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Huberová, Bhúpathí (1-USA/Ind.) - Matteková-Sandsová, Zimonjič (8-USA/Srb.) 6:4, 6:3, Blacková, Paes (2-Zimb./Ind.) - Stubbsová, Lindstedt (7-Austr./Švéd.) 7:5, 3:6, 10:6, Gullicksonová, Parrott (USA) - Raymondová, Matkowski (3-USA/Pol.) 6:2, 7:5.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud