4. června 2009 • 17:36

Cibulková: Nezvládla jsem to hlavou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenská tenistka Dominika Cibulková své první grandslamové semifinále nezvládla psychicky. Dnešní duel se světovou jedničkou Dinarou Safinovou z Ruska na centrálním dvorci v pařížském areálu Rolanda Garrose prohrála ve dvou setech 3:6 a 3:6.



"Nezvládla jsem to hlavou, potom už jsem byla na kurtě ztracená a nevěděla jsem co dělat. Dolehla na mě taková panika a určitě jsem z toho zápasu zklamaná," řekla Cibulková po utkání.Devatenáctá hráčka světa sice vyhrála první dvě hry, ale pak začala chybovat.

"Z jednoho dvou míčků jsem se dostala do takového stadia, ve kterém jsem už nedokázala vyhrávat. Ona mě ničím nepřekvapila, ale já jsem prostě nehrála dobře. Snažila jsem se hrát dobře, ale už jsem byla tak ztuhlá, že už se to nedalo zvrátit," řekla.

Přes prohru je pro Cibulkovou premiérový postup do grandslamového semifinále životním úspěchem. Na Slovensku přitáhla k televizím nespočet fanoušků a na svém mobilním telefonu nestačila mazat blahopřejné textové zprávy.

Safinová slaví postup do finále >>>


"Jsem strašně ráda, že mám tolik fanoušků, že to lidi na Slovensku sledují. Doufám, že jsou na mě hrdí. Škoda toho dnešního zápasu," litovala Cibulková.

Do Paříže jela po zranění a nemoci, takže nečekala, že by mohla dojít tak daleko. Jak ale postupovala dále a dále, tak se nechtěla s turnajem loučit.

"Člověk pak chce stále víc," usmála se. "Teď je mi smutno, ale doufám, že se z toho poučím, a kdyby se mi ještě někdy podařilo dostat do semifinále, což doufám, že se mi podaří, tak už to na mě tolik nedolehne," podotkla k atmosféře velkého dvorce.

Pokusit se o další semifinále může ve Wimbledonu. A třeba jí ke štěstí pomůže i s turnajem sladěná taška. Zatímco do Paříže přijela s taškou se srdíčky, na Wimbledon plánuje tašku s jahodami.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud