2. června 2009 • 19:46

Söderling řádí dál, vyškolil Davyděnka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Švéd Robin Söderling postoupil do semifinále French Open. Po osmifinálovém vyřazení největšího favorita turnaje a světové jedničky Rafaela Nadala si vyšlápl i na Rusa Nikolaje Davyděnka.



Pětadvacátý hráč světa nedal turnajové desítce žádnou šanci a vyhrál jasně 6:1, 6:3 a 6:1.

Odpor Davyděnka zlomil hned v prvním setu, kdy jednoznačně diktoval tempo hry a za 23 minut vyhrál 6:1, když soupeři dovolil vyhrát jen deset míčků. "Hned na začátku jsem mohl ztratit podání, ale udržel jsem ho a naopak sebral podání soupeři. Místo 0:2 to tak bylo 2:0 a to mě nakoplo," uvedl Söderling, který svého soupeře znovu ničil forhendem, kterým zahrál od základní čáry 19 ze svých 34 vítězných míčů. "Podle skóre to vypadá jako snadné vítězství, ale bylo těžší, než se zdá," dodal.

Nad výkonem Söderlinga na turnaji žasnul i Davyděnko. Podle něj hraje Švéd lépe než kdykoli předtím. "Hrál hrozně rychle a dobře kontroloval hru od základní čáry. Normálně mu to tak nejde," uvedl Rus. "Když jsem se snažil hrát lépe, on hrál ještě líp. Jenže většinou jsem já hrál špatně. Snažil jsem se to uběhat, ale nejsem Nadal," dodal na adresu světové jedničky.

Čtyřiadvacetiletý Söderling je tak prvním Švédem v pařížském semifinále od roku 2000, kdy byl mezi nejlepšími čtyřmi na Roland Garros jeho současný kouč Magnus Norman.

Nyní si o účast ve finále zahraje s Chilanem Fernandem Gonzalezem, který přehrál třetího nasazeného Brita Andyho Murrayho po setech 6:3, 3:6, 6:0 a 6:4.

Nejtěžší možný soupeř čeká na českého tenistu Lukáše Dlouhého v semifinále čtyřhry na French Open.

Švédský tenista hraje životní turnaj
Švédský tenista hraje životní turnaj


Společně s Indem Leanderem Paesem nastoupí proti prvnímu nasazenému páru Nenad Zimonjič, Daniel Nestor. Srbsko-kanadská dvojice dnes nedala šanci Rusům Igoru Kunicynovi a Dmitriji Tursunovovi a vyhrála po setech 6:4 a 6:2.

Rusové se sice v prvním setu dostali do vedení 4:1, poté však prohráli pět gamů za sebou a do utkání už se nedokázali vrátit.

Všechny dnešní zápasy na kurtech areálu Rolanda Garrose začínají minutou ticha za posádku letadla francouzské společnosti Air France, které se v úterý ztratilo nad Atlantikem při letu z Ria de Janeiro do Paříže.

Tenisové French Open v Paříži (antuka, dotace 16,15 milionu eur):

Muži: Dvouhra - čtvrtfinále:
Söderling (23-Švéd.) - Davyděnko (10-Rus.) 6:1, 6:3, 6:1,
Gonzalez (12-Chile) - Murray (3-Brit.) 6:3, 3:6, 6:0, 6:4.



Čtyřhra - čtvrtfinále:
Nestor, Zimonjič (1-Kan./Srb.) - Kunicyn, Tursunov (Rus.) 6:4, 6:2,
B. Bryan, M. Bryan (2-USA) - M. Lopez, Robredo (Šp.) 7:6 (7:1), 4:6, 7:6 (7:2).

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud