31. května 2009 • 15:13

Nedělní výsledky: Safinová dominuje!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První tenistka světa Dinara Safinová pokračuje na Roland Garros v suverénních výkonech. V dnešním čtvrtém kole porazila domácí Aravane Rezaiovou 6:1 a 6:0 a v dosavadním průběhu pařížského grandslamu ztratila pouhých pět gamů.



Ve čtvrtfinále se třiadvacetiletá Ruska utká s Viktorií Azarenkovou z Běloruska, která vyřadila obhájkyni titulu Anu Ivanovičovou. Pro osmou nasazenou Srbku je vyřazení ve čtvrtém kole druhým nejhorším výsledkem na Roland Garros v kariéře. Naopak turnajová devítka Azarenková prošla do čtvrtfinále na grandslamu úplně poprvé.

Safinová na cestě do čtvrtfinále ztratila jen pět gamů, což je druhý nejlepší výkon v historii turnaje. Lepší byla ve stejné fázi Roland Garros pouze Mary Piercová, která před patnácti lety ztratila během čtyř zápasů o game méně. "Jsem opravdu překvapená, že to je jen pět gamů. Ale není to špatný pocit a doufám, že bude ještě dlouho pokračovat," citovala agentura Reuters Safinovou.

Do čtvrtfinále prošla také slovenská tenistka Dominika Cibulková, která tak zaznamenala největší úspěch na grandslamu v kariéře. Dvacátá nasazená hráčka porazila přemožitelku třetí hráčky světa Venus Williamsové Maďarku Agnes Szavayovou 6:2 a 6:4. Dosavadním maximem dvacetileté Slovenky byla účast ve čtvrtém kole letošního Australian Open.


Dvouhra - 4. kolo:
Safinová (1-Rus.) - Rezaiová (Fr.) 6:1, 6:0
Azarenková (9-Běl.) - Ivanovičová (8-Srb.) 6:2, 6:3
Šarapovová (Rus.) - Li Na (25-Čína) 6:4, 0:6, 6:4

Čtyřhra - 3. kolo:
A. Radwaňská, U. Radwaňská (Pol.) - Peschkeová, Raymondová (2-ČR/USA) 6:2, 6:3

Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
A. Murray (3-Brit.) - Čilič (13-Chorv.) 7:5, 7:6 (7:4), 6:1
Davyděnko (10-Rus.) - Verdasco (8-Šp.) 6:2, 6:2, 6:4

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud