Jan Jaroch
8. března 2010 • 02:00

Davis Cup: Chile, to je Gonzalez a Upír

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fernando Gonzalez, hráč s pravděpodobně nejtvrdším forhendem na okruhu, bude další hrozbou pro české tenisty. Ty čeká velmi horké léto, hned po Wimbledonu pocestují v červenci k daviscupovému čtvrtfinále na antuku do Chile, kde za posledních deset let vyhrál jediný tým – Rusko vedené Maratem Safinem.

 



„Určitě to bude nesmírně náročný. Člověk hned po Wimbledonu poletí na druhý kout světa… Mají fantastické fanoušky, i antuka bude hrát pro ně. Ale rozhodně bych to neviděl tak, že se tam nedá vyhrát,“ prohlašuje Tomáš Berdych.

Ten má s desátým hráčem světa Gonzalezem negativní bilanci 3:4. Zato Štěpánek chilskou jedničku v posledních třech duelech porazil a skóre je pro něj příznivé 3:1.

Druhým do chilské party je třicetiletý veterán Nicolas Massu přezdívaný Upír. Dnes je sice až 92. tenistou planety, v Davis Cupu ale pravidelně exceluje. A zvlášť na antuce. Na ní vyhrál 20 ze 24 utkání.

„Ale Massu už není to, co býval,“ soudí Berdych. „A navíc nikde není psáno, že Gonzalez zase bude hrát.“

Čeští tenisté se radují z postupu do čtvrtfinále Davisova poháru
Čeští tenisté se radují z postupu do čtvrtfinále Davisova poháru

Mr. Forhend, jak se mu kvůli jeho tvrdému úderu říká, loni válčil s chilským tenisovým svazem a nereprezentoval.

To vše kvůli tomu, že svaz zveřejnil jeho reprezentační smlouvu i s tím, jaký plat bere za daviscupová utkání. Začátkem roku 2010 se však „Gonzo“ sešel s vedením a vše skončilo jeho návratem do týmu.

A ten je s ním velmi silný. Vždyť Gonzalez, finalista Australian Open z roku 2007, bývá často na vrcholu sil, když hraje za svou zemi.

Důkaz? Na olympiádě v Aténách vybojoval zlatou medaili ve čtyřhře a bronz ve dvouhře, v Pekingu přidal stříbro ze singlu. K tomu připočtěte jeho daviscupovou vizitku, ve které zatím září bilance 30:12, v singlu dokonce 19:6.

Na druhou stranu je Chile ale stejně jako Česko pouze týmem dvou hráčů, když i čtyřhru obstarávají Massu s Gonzalezem. Další borec Paul Capdeville se krčí v polovině druhé stovky žebříčku (146.), Jorge Aguilar je daleko za ní (223.).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud