2. března 2010 • 19:03

Belgičané před DC: Češi jsou favorité

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S Čechy to bude hodně těžké, tým v čele s Tomášem Berdychem a Radkem Štěpánkem bude pro první kolo Davisova poháru favorit. Na dnešní tiskové konferenci před víkendovým utkáním se na tom shodli belgičtí tenisté.



Za svoji výhodu však Belgičané považují pomalou antuku i očekávané bouřlivé domácí prostředí.

"Bude to těžké. Mají dobré hráče. Minule došli až do finále," podotkl kapitán Belgičanů Reginald Willems.

Štěpánek: Mám krizi. Ale čekal jsem ji »

Koho ze čtveřice Olivier Rochus (59. hráč žebříčku), Christophe Rochus (136.), Xavier Malisse (87.) a Steve Darcis (99.) na páteční dvouhry nominuje, zatím nechtěl říct.

Belgičané pro zápas zvolili antuku, která Čechům příliš nevyhovuje, obzvlášť pak v podobě, jaká leží v hale východobelgického městečka Bree. Podle českých tenistů je hodně měkká a zrádná.

Zleva Radek Štěpánek, Jaroslav Navrátil, Tomáš Berdych a Jan Hájek odlétají do BelgieFoto ČTK


"Češi ukázali, že umí hrát na všech površích," podotkl Willems. "Antuka ale může hrát v náš prospěch," připustil. "My jsme si vybrali. Jsme s antukou spokojeni. Je to možná plus pro nás, ale oni hrají dobře," doplnil Darcis.

"Přijeli jsme sem vyhrát a těžko se můžeme vymlouvat na to, že bude kurt měkký a budou tam díry," prohlásil kapitán Jaroslav Navrátil. Hráči se s tím podle něj vyrovnají.

"Všichni jsou v pořádku," komentoval také zdravotní stav svých svěřenců. K týmu se v pondělí večer připojil i Lukáš Dlouhý, který přiletěl z turnaje v Dubaji.

"Papírovými favority jsou Češi. Oni musí vyhrát, což je občas dobré pro tým, když nemá co ztratit," řekl ČTK a Českému rozhlasu Malisse, který před několika týdny porazil českou jedničku Radka Štěpánka (17.). Podle něj jsou šance Belgičanů na vítězství zhruba 40 ku 60.

"Bude to velmi těžké. Hrajeme venku, oni si vybrali povrch. Budou mít publikum na své straně," řekl Tomáš Berdych (25.), současná česká dvojka.

Slavnostní nástup české výpravy.Foto ČTK


Docela se mu líbí hala, která leží na okraji malého městečka v průmyslové zóně, kde by normálně člověk podobné sportoviště zřejmě nehledal. Méně spokojený je už ale s povrchem dvorce i přechodem na antuku, neboť zatím v této sezoně hrál na tvrdých površích.

"Určitě je tohle veliká nepříjemnost v sezoně, když je člověk rozjetý, hraje buď venku nebo v hale na betonu a další turnaje ho čekají venku na tvrdém povrchu a ještě na úplně jiné straně světa. A teď musí hrát někde v Evropě na antuce. Takže to je obrovská komplikace," naznačil.

Štěpánek nedávno prohrál s belgickou dvojkou Malissem, ale zápas označil za historii. "V jiných podmínkách, s jinou atmosférou, s jiným tlakem na něj," podotkl k tomu.

Bojoval jsi, možná říká Tomáš Berdych svému kolegovi.
Bojoval jsi, možná říká Tomáš Berdych svému kolegovi.


Také podle něj je dvorec velmi měkký. "Člověk se na tom musí jinak pohybovat. Neřekl bych, že je to problém. Je to o tom si na to zvyknout a žádný problém v tom hlavně nehledat," uzavřel hodnocení místní antuky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud