9. prosince 2009 • 04:00

Hrozí Štěpánkovi za jízdu bez řidičáku kriminál?

Autor: Blesk Pavel Krejča, Tomáš Pokorný
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle forhend mu patrně ulétl hodně do autu. Možná až do kriminálu! Radek Štěpánek (31), jeden ze strůjců postupu Česka do finále Davis Cupu (v něm jsme utržili debakl 0:5 od Španělů), totiž zřejmě jezdil v létě bez řidičáku.



Blesk.cz

Za trestný čin by hrozily českému reprezentantovi podle současného znění zákona až dva roky vězení!

Blesk pátral po okolnostech případu odebrání řidičského průkazu Štěpánka a objevil spoustu podivností! Štěpánek se v březnu po vítězném osmifinálovém utkání Davisova poháru s Francií (hráno v Ostravě) řítil po dálnici u Jihlavy rychlostí 220 km/h.

Čtěte také:
Už zase řídí... Záhada Štěpánkova řidičáku »

Policie radarem jeho zběsilou jízdu zaznamenala a 4. června soud rozhodl o odebrání jeho řidičského oprávnění na půl roku. „Ano. Pravda je, že jsem o řidičák kvůli rychlosti přišel,“ přiznal tenista v úterý ve vysílání Frekvence 1.

„Když jsem ho neměl, tak mě v Česku vozila má přítelkyně nebo můj manažer,“ povídal posluchačům rádia dvanáctý hráč světového žebříčku. To však nejspíš není pravda!

Radek Štěpánek u auta, v němž sedí Nicole Vaidišová
Radek Štěpánek u auta, v němž sedí Nicole Vaidišová

Partner tenistky Nicole Vaidišové (o jejich vztahu více na straně 17) se po českých silnicích proháněl dál. Blesk ho vyfotil, když v červenci ve svém bavoráku bez papírů vyvezl svou milou po Praze.

„Teď už mám ovšem řidičák zpátky,“ dušoval se v úterý Štěpánek v rádiu. Blesku se jeho vyjádření získat nepodařilo. Jenže i v tomhle případě asi zalhal. Po šesti měsících, tedy 4. prosince, a v pondělí ho Blesk nachytal, jak opět řídí, i když asi stále nemá papíry v pořádku.

Hrozí mu kriminál?

Před pěti dny mu byl sice zákaz činnosti řízení motorových vozidel zrušen, ale nepožádal si o vydání nového průkazu. „V tom případě se dopouští přestupku a hrozí mu pokuta 25 až 50 tisíc korun a zákaz řízení na dva roky,“ prohlásil dopravní expert Stanislav Huml.

„Pokud se však prokáže, že jezdil v létě přes zákaz činnosti řízení, a mařil tak výkon úředního rozhodnutí, může jít až na dva roky do vězení,“ řekl právní zástupce pražské advokátní kanceláře.

To by měl Štěpánek pořádný průšvih. A český tenis by mohl na salátovou mísu v příští sezoně opět zapomenout. Vždyť právě on byl tahounem zázračné jízdy do finále Davis Cupu.

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud