7. prosince 2009 • 15:00

Pět důvodů porážky: Proč se Lojda dotkl poháru?

Autor: kre, spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdo mu to neřekl, nebo na to zapomněl? Je to sice jen pověra, ale na slavné trofeje sahají jen vítězové. Náhradník českého tenisového týmu Dušan Lojda (21) to však před finále Davis Cupu v Barceloně porušil. A urazil štěstí...



Lojda si chtěl udělat fotku na památku, jenže nikdo jiný z českých hráčů na Davis Cup nesáhl. Pohádky mívají šťastný konec. Ale ta o Česku a salátové míse skončila tragicky.

Španělé v Barceloně české tenisty vyklepli 5:0. Hosté dostali pět smrtelných ran do vazu – nabízí se popsat pět důvodů, proč Štěpánek a spol. neuspěli.A mezi nimi nechybí ani nešťastník Lojda.

První
Nezvládli klíčové momenty Berdych byl s Nadalem blízko vítězství v prvním setu. Štěpánek dva míčky od výhry s Ferrerem. Podstatné míčky Češi neuhráli i ve čtyřhře. „Chyběl kousek a mohlo to být jinak,“ litoval Štěpánek.

Radek Štěpánek suverénně začal, pak si ale zadělal na nepříjemnosti.Foto Martin Sekanina BLESK

Druhý
Španělé hráli doma na antuce Španělé získali Davis Cup počtvrté od roku 2000. Hráli doma a na oblíbené antuce, navíc s nejlepším antukářem světa Nadalem. „Byla by to senzace, kdybychom uspěli,“ řekl legendární Jan Kodeš.

Třetí
Nadal se probudil Právě hvězdný Nadal byl před fi nále z formy. Na Turnaji mistrů třikrát prohrál. Na trénincích výrazně kazil údery. Jenže s Berdychem vybojoval první set a pak se rozjel k fantastickému výkonu.

Míček pro diváky.Foto ČTK

Čtvrtý
Ve dvou neměli šanci Štěpánek (12. na světě), Berdych (20.), Hájek (102.), Dlouhý (465.). Proti nim Nadal (2.), Verdasco (9.), Ferrer (18.), López (47.) Síla Španělů se projevila. Štěpánek i Berdych byli příliš unaveni.

Pátý
Dotkli se poháru Je to jen pověra, ale… Pokud se tenista před fi nále dotkne Davisova poháru, nevyhraje ho. Náhradník Dušan Lojda a kapitán Navrátil to udělali. „Radek to taky plánoval, ale já ho zarazil,“ povídal Berdych.

Zklamaný český tým.
Zklamaný český tým.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud