6. prosince 2009 • 13:47

Další prohra - 0:4. Hájek na Nadala nestačil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Tenista Jan Hájek dnes prohrál za rozhodnutého stavu ve finále Davisova poháru s Rafaelem Nadalem 3:6 a 4:6. Češi na antuce v hale Sant Jordi v Barceloně prohrávají s již jistými držiteli salátové mísy Španěly 0:4.



"Jsem nesmírně rád, že jsem dostal příležitost, i když to je za rozhodnutého stavu. Chtěl jsem šanci využít, předvést nejlepší výkon a dokázat, že s nejlepšími hráči hrát umím," řekl Hájek. "Jsem se svým výkonem spokojený, i když chybičky tam byly. Ale musím vzít v potaz, že jsem hrál proti jednomu z nejlepších hráčů světa a on krizové situace zvládá na výbornou. To byl klíč, proč jsem prohrál," dodal.

Hájek nahradil v české nominaci Radka Štěpánka a v jeho prvním vzájemném střetnutí se světovou dvojkou Nadalem mu utekl začátek. Rychle prohrával 0:3, pak sice držel se čtyřnásobným vítězem Roland Garros docela krok, ale sadu už zachránit nedokázal.

Světová dvojka při servisu.
Světová dvojka při servisu.


Uvolněně hrající český hráč předvedl pár "kraťasů", dokázal Nadala i zatlačit a za stavu 4:3 ve druhém setu měl dvakrát šanci na brejk. Dobré podání a nevynucená chyba ho ale o zisk soupeřova podání připravily. "Když si to člověk zpětně promítá, tak si vždycky říká, že to mohl zahrát jinak, ale na kurtu hraje první, co ho napadne. Nelituji toho a nemám se za co stydět," řekl Dlouhý.

Třiadvacetiletý levou rukou hrající Nadal se v Davisově poháru radoval již ze čtrnácté výhry ve dvouhře v řadě.

O úspěšné obhajobě Španělů bylo rozhodnuto už v sobotu. Nejprve v pátek prohrál Berdych s Nadalem 5:7, 0:6 a 2:6 a Štěpánek ztratil vedení 2:0 s Ferrerem a padl po setech 6:1, 6:2, 4:6, 4:6 a 6:8. V sobotním deblu nevykřesali naději Štěpánek s Berdychem, kteří podlehli Fernandu Verdaskovi a Felicianu Lópezovi ve třech setech 6:7, 5:7 a 2:6.

Španělsko - Česko 4:0 po třetí dvouhře
Nadal - Hájek 6:3, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud