5. prosince 2009 • 11:51

Na kolena! Posmívali se Španělé Berdychovi

Autor: tov
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po třinácti ztracených gamech Tomáš Berdych konečně uspěl. V té chvíli se z reproduktorů v hale ozvala česká píseň "Na kolena" od muzikanta Ivana Hlase. Nic neobvyklého, nebýt to při finále Davis Cupu v Barceloně.



V té době už byl stav pro Berdycha hodně nepříznivý, prohrával 5:7, 0:6 a 0:4 ve třetím setu. Alespoň však nedostal znovu potupný debakl jako ve druhé sadě.

Píseň "Na kolena" jej však určitě nepotěšila. Vždyť na kolenou byl po předcházejících třinácti prohraných gamech v řadě právě on.

Čtěte dále: Nadal smetl Berdycha a Španělé vedou »

"To byl asi nějaký pořadatelský žertík," pousmál se bývalý český daviscupový reprezentant Bohdan Ulihrach, který utkání pro Deniksport.cz komentoval. "Byl to posměch Tomášovi, jinak si to nedokážu vysvětlit. Povzbudit ho určitě nechtěli."

Berdych někdy ani netušil, proč jednoduché míčky zkazil. Když Nadal nasadil tempo, v mnohých případech nestačil.
Berdych někdy ani netušil, proč jednoduché míčky zkazil. Když Nadal nasadil tempo, v mnohých případech nestačil.

Že hráli právě píseň "Na kolena", nebyla tedy podle Ulihracha náhoda. "Věděli určitě dobře, co hrají. Měli to pro podobnou příležitost připravené," říká Ulihrach. "Bylo to něco podobného, jako když v hokejové extralize hráli písničku Lojza a Líza při zápase Vítkovic trenérovi Hadamczikovi. Ho to tehdy hodně naštvalo."

V pátek to nebyl v Barceloně pro české tenisty vydařený večer. Vstup do vysněného finále jim nevyšel. A o moc lépe se nedařilo ani v sobotu...

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud