3. srpna 2009 • 14:00

Bída fotbalové Slavie: 7 důvodů a rad jak z krize ven!

Autor: val
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávisté jsou na kolenou! Po 2.kole Gambrinus ligy se očekávalo 6 bodů a jistá výhra na hřišti Tiraspolu v kvalifikaci Ligy mistrů. Realita je ale úplně jiná! Slavia má v lize jediný bod a do odvety s moldavským mistrem jde s nožem na krku!



Pokud Slavie neuspěje v zápase s moldavským Tiraspolem bude to pro fanoušky, hráče, ale především vedení obrovskou tragédií. Sezona už na jejím začátku bude hodnocena jako neúspěšná! Jak z útlumu ven?

Kouč Slavie Karel Jarolím se mohl na lavičce v Brně uvztekat, ale nebylo mu to nic platné
Kouč Slavie Karel Jarolím se mohl na lavičce v Brně uvztekat, ale nebylo mu to nic platné

Proč Slavia soupeře neválcuje, ale působí naprosto bezradně?

1. Rošáda brankářů - měl to být post, který bude chloubou. V brance měla být zahraniční posila Denisse Romanovs a záda mu měl krýt zkušený čaroděj Martin Vaniak. Duo snů, které Slavii mělo s přehledem dovést do Ligy mistrů. Jenže utajený distanc Romanovse a chybující Vaniak nakonec katapultovaly do branky mladíka Hanuše (21). Ten dělá co může, ale něco tomu stále chybí! Dvě branky od Brna, chyby s Tiraspolem.

Rada Blesku: Vaniak má za sebou přeci jen bohatou a dlouhou kariéru. Jeho zkušenosti by měly mít v těchto těžkých momentech hodnotu zlata!

2. Záloha bez myšlenky - achilova pata mistrovské Slavie! Tři zápasy a nic! Žádná myšlenka a zbytečné ztráty balonu. Ti co mají tvořit (Jarolím, Janda, Černý) jsou zakřiknutí a nemají odvahu vzít zodpovědnost na sebe.

Rada Blesku: Trenére, nabádejte hráče k tvořivosti. Defenziva není vše. Na nulu mají hrát úplně jiné týmy!

3. Impotentní útočníci - navrátilec Vlček i Naumov jsou bez vstřeleného gólu a navíc naprosto neškodní. Do šancí se nedostávají a sebevědomí je tu tam. "Po tom úvodu není nálada nic moc. prožíváme trošku útlum. Teď nás to zastihlo v takové krizi, že hlavně dopředu si nevytváříme žádně šance," řekl zklamaný Vlček.

Rada Blesku: Bojovnost, bojovnost, bojovnost! Když nechodí dobré míče, tak na hřišti nechte srdíčko.

4. Důraz - Slavii chybí důraz ve vápně, trochu více drzosti a sebevědomí. Za celý zápas s Brnem se neprosadila a vyslala jedinou propagační střelu z velké vzdálenosti.

Rada Blesku: Chodit do vápna "po hlavě" a především ve více lidech. Je to jediná cesta jak se vzchopit a hrát jako dříve.

5. Atmosféra v týmu - spousta hráčů se zná velmi krátce a ještě nevědí jakou roli v týmu zastávají. Každý by to chtěl vzít na sebe, ale na druhou stranu jsou tu obavy. Kádr je široký a každá chyba může hráče stát místo. Nezbývá než zapomenout na to, kdo co býval v jiném týmu, a vše podřídit úspěchu mančaftu.

Rada Blesku: Pokud si nevěříš, nechoď na hřiště.

6. Rychlejší přihrávka - vše hrozně trvá. Útočníci za celý zápas nedostanou od záložníků pořádný míč. Když už balon svého adresáta najde, vše je příliš čitelné a soupeř na to okamžitě reaguje.

Rada Blesku: Zrychlete přihrávku. S balonem se nemazlete a hrajte přímočaře dopředu.

7. Sestava - Karel Jarolím věděl co dělá, když do týmu přivedl během léta mnoho nových posil. Teď sestavu mění o sto šest, ale je toto správná cesta?

Rada Blesku: Týmu se nedaří a změny jsou potřeba, ale jak se mají spolu hráči sehrát? Karle, stabilizuj sestavu!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud