25. listopadu 2009 • 10:17

Sázkařský skandál: S mafií to pekla také UEFA!

Autor: Patrik Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak to je hodně velká rána pod pás! Sázkařský gang, jenž uplácel fotbalisty a sudí, aby prodávali zápasy (Blesk informoval), hojně využíval služeb Evropské fotbalové unie (UEFA).



Někteří její úředníci totiž dokonce pomáhali gangsterům dohadovat si schůzky přímo s úplatnými rozhodčími!

Chtějí tvrdě zasáhnout proti všem lidem, co měli cokoliv společného se sázkařskou aférou, jenž otřásla fotbalovou Evropou. Orgány UEFA ale budou muset hledat podvodníky a zrádce i ve vlastních řadách.

Tento sázkařský skandál je označován za nejrozsáhlejší v historii fotbalu (bylo uplaceno až kolem dvou stovek zápasů). Do podvodů se namočilo několik desítek hráčů, sudích a klubových funkcionářů.

Podle britského deníku Sunday Times se do aféry zapletli dokonce i někteří úředníci UEFA. Ti se spolčovali s gangstery a prozrazovali jim, jak kontaktovat rozhodčí, aby je mohli následně uplácet při alkoholových večírcích, kde byly přítomny i pohledné ženy.

„Zaslechli jsme o tom nějaké informace. Jestli je to pravda, anebo ne, prošetřuje německá policie. Až budeme mít podrobnější informace, tak je zveřejníme,“ řekl Robert Faulkner, ředitel komunikace UEFA. Evropská fotbalová unie na dnešek svolala krizové jednání. Během několikahodinové schůzky se bude projednávat, jak dalším podobným případům zabránit.

Tady se objevil sázkařský skandálFoto Infografika Blesk

Česko je v korupčních kleštích

Sázkařská aféra obklopuje Českou republiku! Německo, Rakousko, Polsko... S výjimkou Slovenska se všechny sousední státy potýkají s fotbalovou korupcí a svírají Česko v kleštích!

Jako by kamarád Ivánek, který před lety uplácel snad všechny, kdo se kolem fotbalu pohybovali, do svého království nikoho nepustil... Jeho metody se v porovnání se současnou kauzou zdají malicherné.

Berlínský mafiánský gang, který uplácel hráče, rozhodčí i funkcionáře, měl ovlivnit na 200 zápasů v devíti evropských ligách včetně Ligy mistrů a Evropské ligy.

Vyšetřování korupce v dalším evropském státě, Polsku, se táhne už od roku 2005. Padalo tam 120 osob, mezi nimiž jsou sportovní činovníci, rozhodčí i lidé z fotbalového svazu. A to není vše. Nezávisle na korupční aféře, která se dostala na povrch minulý týden převážně v Německu, zatkla policie v Itálii devítičlenný gang za sázkařské prohřešky v tamní druhé a třetí fotbalové lize. O českém fotbale se nemluví. Zatím?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud