28. října 2009 • 12:42

Fanoušci United běsnili v Barnsley

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci fotbalistů Manchesteru United vyrabovali během úterního utkání Ligového poháru stánek s občerstvením na stadionu v Barnsley a střetli se s příznivci soupeře a policií.



Čtyři lidé z každého tábora byli zatčeni a incidenty na Oakwell Stadium se dnes začala zabývat anglická Fotbalová asociace.Násilnosti vypukly o přestávce utkání čtvrtého kola, které hostující United vyhráli 2:0.

Osm pracovníků občerstvení bylo uvězněno v kiosku, kde se museli před rozvášněnými fanoušky Manchesteru na necelou minutu zabarikádovat. Příznivci hostů, jichž bylo na stadionu celkem 4000, mezitím rozkradli jídlo a peníze.
Násilnosti pokračovaly i v momentu, kdy se policisté snažili nastolit pořádek.

Byli zasypáni lahvemi a fanoušky, kteří se dostali na hřiště, museli dostat zpět policejní psi. Místní policie uvedla, že jeden z jejich příslušníků utrpěl při zásahu menší zranění v obličeji.

Fotbalová asociace nyní očekává zprávy od rozhodčího a delegáta zápasu. Chce také získat evidenci od obou klubů a policie. "V našem sportu není místo pro antisociální a násilné chování. Všechny viníky těchto nepokojů, které identifikují kluby nebo policie, čeká zákaz vstupu na fotbalové stadiony na hodně dlouhou dobu," uvedla FA v tiskovém prohlášení.

Dlouho klidné vody v anglickém fotbalu rozvířily už letos v srpnu násilnosti v londýnském derby mezi West Hamem a Millwallem. Příznivci obou táborů se střetli spolu i s policií, a to před, v průběhu i po zápase Ligového poháru. Jeden muž byl pobodán, několik lidí vniklo na hřiště a fotbalisté tmavé pleti z obou klubů si na svou adresu museli vyslechnout urážky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud