25. května 2009 • 10:00

Z reprezentanta je dlaždič...

Autor: Blesk
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO - Kopal za Slavii, Olomouc, Drnovice, zkusil si i italskou ligu. Ani reprezentační dres ho neminul. Člověk by si řekl: Tenhle chlapík má vystaráno. Jenže Edvard Lasota (38), někdejší záložník s talentem od boha, dnes pokládá v Brně dlažbu. A je v pohodě!



„Chvíli jsem dělal funkcionáře, ale nesedlo mi to. Byla to špína. Tady mám čistou hlavu,“ vykládá fotbalista, který ukončil profesionální kariéru před čtyřmi lety.

Edvard Lasota (vpravo) slaví se Slavií zisk Poháru ČMFSFoto Archiv Blesk


I tady je znát Lasotův typický přístup. S ničím si neláme hlavu: Nikdy nebyl asketickým sportovcem, vždy se rád bavil. „Pivo k fotbalu patří“ – to bylo jeho heslo v dobách kariéry.

Kdo je Edvard Lasota
Narozen: 7. března 1971 ● Herní post: útočník či záložník ● Bilance v lize: 298 zápasů/ 58 gólů ● Bilance v reprezentaci: 15 zápasů/2 góly ● Kluby: Třinec, Brno, Tábor, Dukla Praha, Olomouc, Drnovice, Slavie,
Reggiana (Itálie), Opava, Zlín ● Úspěchy: Pohár ČMFS se Slavií, vicemistr ligy ● Vzdělání: vyučený mechanik strojů a zařízení
V posledních dnech skládá Lasota lego, jak Brňáci přezdívají místní Husově ulici. Nyní už novou roli zvládá. Stejně jako dokázal překvapit soupeře. Chytrá klička, střela, přihrávka – to byly jeho největší zbraně. Dnes podobně válí s kladívkem.

„Dělám to od loňského léta. Nejdřív jsem se to půl roku jenom učil, teď už to jde,“ říká. Teď je v klidu, podobně jako další bývalí soupeři z ligy, kteří po kariéře zapadli do naprosto obyčejného života.

Edvard Lasota ještě v dresu Slavie
Edvard Lasota ještě v dresu Slavie


Například stoper z Liberce Bohuslav Pilný nyní rozváží zboží ve službách pekárny v Hradci Králové. Lasota by i proto mohl udělat mezi fotbalisty nábor na profesi dlaždiče.

„Někteří moji spoluhráči vědí, co teď dělám. Říkám jim, že jim tady seženu místo. Ale nechtějí, všichni jsou prý trop na kolena.“

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud