17. května 2009 • 19:22

TOP 10 nejošklivějších dresů historie

Autor: deniksport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každý fotbalový klub měl ve své historii dresy, ze kterých měli jeho fanoušci noční můry. Ale jenom několik vybraných bylo tak hrozných, že z nich mají fanoušci zlé sny ještě teď.



Ať už dáváte přednost tomu, že vaše tričko vypadá jako graffiti stěna v nedalekém parku nebo se oblékáte, jakobyste právě slezli z přehlídkového mola, hezky se usaďte a vychutnejte si ukázku těch nejhorších dresů ve fotbalové historii.

10. místo - Chelsea (1995)
Současné žluté (venkovní) dresy Chelsea nemají daleko, aby se do této desítky vešly, ale asi žádné dresy v historii Blues nebyly horší, než ty šedivo-oranžové, které v devadesátých letech oblékaly legendy jako třeba Ruud Gullit.

336083:gallery:true:true



9. místo - Kamerun (2002)
Problém s tímto dresem není v barvě ani vzoru, nýbrž v jeho střihu. Od počátku 19.století nosili fotbalisté volná trička. Kamerun se rozhodl vykašlat se na tento trend a na mistrovství světa se vtipně oblékl do dresů, které obvykle vídáme na basketbalové palubovce.

336079:gallery:true:true



8. místo - Aston Villa (1993)
V době, kdy Aston Villa ještě v anglickém fotbalu hodně znamenala, předvedla naprosto hororový příklad dresu. Ten, kdo vymyslel, že červená mřížka půjde dohromady s černo-zelenou výplní, se určitě fanoušků klubu na názor neptal.

336087:gallery:true:true



7. místo - Norwich (1993)
Když tým Norwiche stoupal Evropou, jejich domací dresy byly tak hrozné, že jejich nadcházející soupeři Bayern Mnichov a Inter Milan museli být k smrti vyděšeni. Jeremy Goss a spol. vypadali, jako kdyby na zápas poháru UEFA přšli rovnou z paintballu.

336086:gallery:true:true



6. místo - Mexiko (1994)
Sám Jorge Campos by nejspíše zvládl obsadit všech deset příček dresy, které na sobě za tu řadu let ukázal. Vrchol jeho oblékání přišel na mistrovství světa v USA, kdy měl "tričko" tak ostré, že by vám mohlo vypíchnout oči.

336080:gallery:true:true



5. místo - Mexiko (1998)
Mexičani jsou sice vtipálci, ale jejich návrhář se v 90.letech asi trošku spletl. Začalo to dresy, ve kterých chytal Campos a pokračovalo tímto šíleným outfitem pro mistrovství světa ve Francii. Podobného stylu dosáhnete jedině tak, že dáte malému dítěti volnost v tvoření se sadou zelených pastelek.

336085:gallery:true:true



4. místo - Manchester United (1995)
United nikdy nelitovali svého výběru více, než při porážce se Southamptomem. Alex Ferguson se jich rychle zbavil po tom, co zjistil, že se jeho svěřenci na hřišti vůbec nevidí. Ani výměna dresů v polovině zápasu již tým nezachránila.

336084:gallery:true:true



3.místo - Coventry (1978)
Není náhodou, že většina těchto hrozných dresů je z moderní éry, kdy ani za peníze se nedá koupit vše. Coventry se mohlo na počátku 70.let chlubit jedním z prvních šoků v podobě legračního hnědého dresu, kterému se nevyrovnaly ani účesy z té doby.

336081:gallery:true:true



2.místo - Arsenal (1991)
Počátek 90.let byla doba velkých experimentů co se dresů týče. Vzory byly stále šílenější a Arsenal tomu se svýmy žlutomodrými trojúhelníky moc nepomohl. Gunners vždy přicházeli s něčím novým, ale tohle už bylo příliš.

336078:gallery:true:true



1.místo - Hull (1992)
Návrhář: "Jak se jmenuje váš klub?" Trenér: "The Tigers." (Tygři) Návrhář: "Dobře, udělám to." Otřesný moment ve fotbalové módě. Hull předvádí v roce 1992 dres á la tygří kůže. Nic horšího tu ještě nebylo. Jen tak dále.

336082:gallery:true:true

 

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud