6. května 2009 • 09:55

Ščurko řekl, proč vraždil

Autor: blesk, Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do otřesného případu vraždy hokejového rozhodčího Marka Liptaje (†28), který otřásl Slovenskem, vnesl sám pachatel trochu světla. Promluvil totiž z vazby. „Šlo o vydírání, vyprovokoval mě,“ opakuje Ladislav Ščurko (23), jenž oběti zasadil nejméně čtrnáct bodných ran.



Ščurko čin podrobně popsal prešovským vyšetřovatelům. Policie ale stále zkoumá, jestli vraždou nezakrýval odhalení svého homosexuálního vztahu s Liptajem. Tomu by výkřik o vydírání napovídal…

„Lituji, co se stalo,“ řekl dále Ščurko zpoza mříží deníku Nový Čas. „Psychicky jsem na tom dost zle,“ přiznal. Trápí ho prý, že se za něj nepostavil klub – HC Košice ho vyhodil. Stejně tak se zachovala strojnická střední škola v Košicích, kde si plánoval dodělat maturitu.

Ladislav Ščurko (vpravo) sa priznal k vražde Mareka Liptaja.
Ladislav Ščurko (vpravo) sa priznal k vražde Mareka Liptaja.

„Měla by přece platit presumpce neviny. I pro mě. Proč se mnou klub rozvazuje smlouvu a škola mě vyhazuje? Já ještě nejsem odsouzený,“ ptá se.

Jako by zapomněl, že se k činu už přiznal. Výpověď však může kdykoliv změnit, potvrdil krajský šéf kriminálky v Košicích Rudolf Pilarčík.

Čeho nového se ještě dočkáme? Hokejistova rodina se odmítá k případu vyjadřovat, dosud se nenašla vražedná zbraň, a Ščurko už stihl vyměnit advokáta… Tak jako tak mu místo kariéry v NHL reálně hrozí dvacet let basy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud