26. března 2010 • 22:43

MS v krasobruslení: Tance patří olympijským vítězům

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tessa Virtueová a Scott Moir se měsíc po triumfu na olympijských hrách dočkali premiérového světového titulu v kariéře. Kanadští krasobruslaři dnes ve volném tanci uhájili náskok před Američany Meryl Davisovou a Charliem Whitem a ke stříbru z roku 2008 a bronzu z loňska přidali v Turíně nejcennější medaili.



Bronz získali domácí Italové Federica Faiellaová a Massimo Scali.

Dvacetiletá Virtueová s dvaadvacetiletým Moirem procítěným představením na hudbu Mahlerovy Páté symfonie jen těsně zaostali za svou známkou z olympiády, ale volné tance dnes nevyhráli. Rozhodčí ocenili výše Fantoma opery v podání Davisové s Whitem, kteří se známkou 110,49 bodu zařadili na třetí místo historických tabulek.

V součtu zaostali za svými rivaly ze stejné tréninkové stáje o 1,4 bodu, ale pokud se potvrdí spekulace o odchodu Kanaďanů z amatérského ledu, mohly by další šampionáty patřit jim.

Daleko za vedoucí dvojicí vybojovali bronz Faiellaová se Scalim, kteří se na rozdíl od originálního tance nedopustili žádné vážnější chyby a partnerka po skončení jízdy, inspirované příběhem emigrantů, nedokázala zadržet slzy. Pro pořadatelskou zemi získali první cenný kov na tomto šampionátu.

Čeští reprezentanti Lucie Myslivečková a Matěj Novák si v programu na bluesové rytmy vylepšili osobní rekord z této části soutěže o 2,59 bodu a posunuli se ze sedmnácté na konečnou šestnáctou pozici.

K tomu jim však pomohlo především odstoupení průběžně šestých Rusů Jany Chochlovové a Sergeje Novického.

Mistrovství světa v krasobruslení v Turíně:

Taneční páry - konečné pořadí:

1. Virtueová, Moir (Kan.) 224,43 b.,
2. Davisová, White (USA) 223,03,
3. Faiellaová, Scali (It.) 197,85,
4. Pechalatová, Bourzat (Fr.) 194,39,
5. Kerrová, Kerr (Brit.) 189,11,
6. Zaretská, Zaretsky (Izr.) 181,26,
...16. Myslivečková, Novák (ČR) 147,93.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud