20. srpna 2009 • 11:26

Sportovci a peníze: Králem boháčů je despota!

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sportovci rozhodně netráví čas přemýšlením, jestli si koupit televizi na splátky. Ti nejbohatší si mohou pořídit i cestu do vesmíru a ještě jim zbude. Ve Sport Magazínu vás seznámíme s těmi, kteří každou vteřinou hromadí majetek, na nějž budete vydělávat roky.



TOP 50 nejlépe placených sportovců světa podle amerického magazínu Sports Illustrated.

Do žebříčku proniklo jen šest fotbalistů, hájících barvy evropských klubů. Za penězi se chodí do Ameriky. Mezi finančními magnáty mají - možná podle očekávání - převahu vyslanci amerických lig.

Basketbalisté, baseballisté, hráči amerického fotbalu. Ale nikdo z nich se nevešel na pomyslné stupně vítězů. Kdo tedy převzal milionářské medaile? Neprozradíme.

Steven Gerrard Steven GerrardFoto EPA

Můžeme odtajnit jen dílčí tajenky. Než se ponoříte do pátečního čtení, můžete si pohrát s fantazií a souvislostmi. Padesátku nejzámožnějších sportovců vytvořil Sports Illustrated na základě jejich platů a bonusů, prize money, startovného a reklamních smluv.

V kolektivních sportech vycházel z právě probíhající nebo poslední sezoně, v individuálních sportech z kalendářního roku 2008. Zařazeni byli jen aktivní hráči. Jaký je výsledek?

V hitparádě nenajdete hokejistu, sportovce z Afriky ani Austrálie. Překvapí vás asi postavení velikánů, jakými jsou atletický démon Usain Bolt, plavec Michael Phelps či tenista Rafael Nadal.

V Top 10 jsou jen dva olympionici z loňského Pekingu. Kteří? A kdo žebříčku vládne? Odpovědi hledejte v pátečním Sport Magazínu.

Co ještě ve Sport Magazínu na téma „Nejbohatší sportovci“ najdete?


- Top 50: žebříček nejbohatších sportovců od padesátého místa až k „Dolarovému králi“
- Kde hrají sportovní boháči? Kolik „pracháčů“ působí v zámořských profiligách?
- Svět podle fotbalového brankáře Petra Čecha, krále českých sportovních milionářů
- Rozmary zbohatlíků: za jaké zvláštnosti sportovci utrácejí?
- Zkrachovalci, aneb I milionáře stíhají pohromy. Kdo si nabil o finanční dno? - hororový trénink Rogera Federera na YouTube
- Kvíz: co víte o Tigeru Woodsovi?

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud