19. února 2009 • 12:00

Školačky na můstku. Proč to tak doPADÁ?

Autor: Pavel Krejča, ČTK, Blesk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich naděje skončily v bolestech. Mladičké české reprezentantky Natálie Dejmková (12) a Lucie Míková (14) spadly v trénincích před historicky první soutěží ve skoku na lyžích žen v rámci mistrovství světa. A šampionátu v Liberci se nedočkaly... Proč?



Co se mladičkým Češkám přihodilo? Už v úterý při prvním tréninku se zranila dvanáctiletá Dejmková. Neustála svůj pokus a na sněhu skončila s odepnutou lyží. Naštěstí bez vážnějšího zranění.

To o dva roky starší liberecká závodnice Míková opustila doskočiště na nosítkách! „Má zhmožděné koleno i kotník, ale kosti a vazy podle všeho vydržely,“ tlumočil Jaroslav Sakala, trenér ženských skokanek, zprávy z nemocnice.

Zraněná česká skokanka Lucie Míková.
Zraněná česká skokanka Lucie Míková.

Tu Míková opustila s berlemi a znovu se připojila k týmu. Stejně jako Dejmková však zřejmě do pátečního závodu nenastoupí.

SkokankyFoto Inforgrafika (Blesk)

„V případě Dejmkové by to nebylo vhodné ji poslat na můstek, přestože na ní ten pád žádné následky nezanechal. Ona je totiž taková, že z ničeho nemá strach, do všeho jde po hlavě. Hned mi říkala, že chce jít na večerní trénink, což jsem ale samozřejmě zavrhl,“ dodal Sakala.

V českém týmu dále figurují Vladěna Pustková a Michaela Doleželová.

Držme jim pěsti!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud