2. června 2009 • 12:03

Synek: Z MS chci konečně zlato

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stříbrný medailista z olympiády v Pekingu Ondřej Synek zahájil letošní sezonu trochu smolně, ale jeho cíl je jasný. „Cíl je mistrovství světa. Doufám, že se mi letos povede zvítězit,“ prohlásil skifař v online rozhovoru pro deniksport.cz.



V úvodním závodě SP ve Španělsku českého veslaře zastavila v semifinále hodně kuriózní událost. Na kormidlo se mu totiž zahákl rákos a on se propadl až na šesté místo a do finále nepostoupil.

„Omotalo se to kolem kormidla, také jsem tomu nemohl uvěřit. Brzdí to hodně, je to něco, jako kdyby Lance Armstrong jel časovku na horském kole,“ vysvětloval Synek.

Ten se o víkendu představí na tradičních pražských Primátorkách, ale ze skifu na osmiveslici tentokrát nepřesedlá, i když na ní startoval v Praze už osmkrát. Nejslavnějším závodem osmiveslic je legendární souboj Oxford – Cambridge na Temži.

„Určitě to sleduji, je to velká tradice jako Primátorky. Co se týče úrovně, je srovnatelná,“ tvrdí Synek.

Ve středu od 13:30 bude odpovídat fotbalový reprezentační obránce Jan Šimůnek >>

 

Olympijský medailista se prý na pražské klání těší. I díky tomu, že se nejede na umělém kanálu, ale na řece, kde mohou číhat různá nebezpečí. „Na Vltavě je to velký zážitek hlavně díky zatáčce. Jsou tam velké vlny a velkou překážkou jsou i parníky,“ popisuje v online rozhovoru.

Závod pod Vyšehradem přitahuje i pozornost většího množství fanoušků, kteří veslování většinou spíše opomíjejí. „V Čechách je tomu bohužel tak. Ale ve světě je veslování hodně populární. Nejvíce diváků jsem zažil cca. 30 000 na MS v Londýně. Na regatu v Heley chodí okolo 100 000 diváků,“ zasnil se Ondřej Synek.

Ten vyrazí na Vltavu ve své nové oranžové lodi. „Soupeři byli vykulení. Chtějí také různé barvy,“ popisoval Synek reakci soupeřů na výrazné „mimikry“. „Je to spojení mě a sponzora,“vysvětloval volbu barvy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud