30. července 2009 • 20:26

Po prvním kole vede v Čeladné Goya

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednadvacetiletý Argentinec Tano Goya vede po prvním kole golfový turnaj Moravia Silesia Open v Čeladné, který je součástí profesionálního evropského okruhu PGA, jenž se do Česka vrátil po 12 letech.



Výkonem 65 úderů dnes vytvořil nový rekord hřiště s parem 72 a před britskou dvojicí John Bickerton a Steve Webster má k dobru jednu ránu.Největší favorité klání s dotací dva miliony eur zatím sledují boj na špici z povzdálí.

Ve světovém žebříčku nejvýše postavený Španěl Miguel Ángel Jiménez (39. místo), který je designérem zdejšího hřiště, zahrál osmnáct jamek na 71 úderů, což stačilo na dělené 25. místo.

Stejný výsledek zaznamenal i Angličan Robert Rock, jenž je ze všech startujících nejvýše ve finančním žebříčku EPGA, kde mu patří 13. pozice.Pozornost několika tisícovek diváků poutal především český rodák s německým pasem Alex Čejka, který vstoupil do turnaje katastrofálně.

Na děleném 92. místě ztrácí na vedoucího Goyu deset ran a hrozí mu, že neprojde cutem.Na první jamce musel Čejka do lesa a zahrál double boogey, na druhé přidal další ránu nad par. Na páté jamce sice umazal jednu ránu, když předvedl birdie, ale další manko nabral na deváté jamce. Druhou devítku již šel vyváženě v paru.

"Nepatoval jsem dobře, nic mi tam nespadlo. Hřiště je dobré, greeny dobré, počasí dobré, jen já jsem byl špatný," řekl novinářům Čejka. "Zítra musím zabrat a hrát pod par. Cut odhaduji na par nebo +1," dodal Čejka, jenž nakonec hrál svými holemi, které mu z Ameriky dorazily až večer před startem turnaje.

Goya hrál naprosto přesně. "Na zdejších těžkých greenech je to velmi důležité. Některé jamky jsou dlouhé, hřiště je opravdu výzvou," řekl argentinský hráč, který sice na druhé jamce zahrál boogey, ale poté se již nemýlil.

Přidal šest birdie a svůj výkon korunoval na 16. jamce s parem pět, kde předvedl eagle - tedy míček dostal do jamky na tři údery. "Vykročil jsem pravou nohou," okomentoval svůj výkon v prvním dnu.

Z českých hráčů si dlouho nejlépe vedl jeden z nejzkušenějších profesionálů Jiří Janda, ale na posledních čtyřech jamkách nabral čtyři rány nad par a vyhlídky na postup do finálové cutu vzaly za své jako u většiny domácích golfistů.

Z nich si nakonec nejlépe vedl senzačně dorostenec David Procházka: po třech boogey a jednom birdie skončil s výsledkem 74 na děleném 76. místě a je ve hře o postup do finálových kol.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud