10. května 2009 • 08:32

Čejku dělí osmnáct jamek od vítězství

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již pouze osmnáct jamek dělí golfistu Alexe Čejku od největšího úspěchu v kariéře. Rodák z Mariánských Lázní, který hraje pod německou vlajkou, vede i po třetím kole turnaj Players Championship.



Ten je označován za nejvýznamnější z turnajů, které nepatří do takzvaného Grand Slamu čtyř major soutěží. Čejka má před posledním kolem náskok pěti úderů před Tigerem Woodsem, podobnou ztrátu však má pět dalších hráčů.

Čejka sice neunikal ve výsledkové listině v sobotu tak jako v předchozích dnech, ovšem na udržení vedení to stačilo. Odlišné klimatické podmínky totiž hráčům nepovolovaly znovu skvělé výkony a výjimkou byl právě pouze Woods - světová jednička jako jediná z první desítky obešla třetí kolo dvě rány pod par.

Čejka prošel hřištěm v paru, přesto je před závěrečným hracím dnem suverénně v čele, neboť dosavadní pronásledovatelé chybovali. "Bude to ještě velmi těžké.

Tiger je nejlepším hráčem na světě a je to pro mě velká výzva," reagoval Čejka na to, že poslední den půjde hřiště ve dvojici právě s Woodsem. To se mu naposledy přihodilo na British Open v roce 1996, kdy ještě Woods nastupoval jako amatérský hráč.

"Mám náskok, ale nehraju jen proti Tigerovi, ale proti celému poli. Ten tlak bude ještě větší, ale já musím hlavně přijít a hrát svou hru," uvědomuje si Čejka, jenž do závěrečného kola vstupoval jako vedoucí muž pouze jednou - na British Open před osmi lety z toho bylo nakonec 13. místo.

Pokud by se Čejkovi povedl turnaj vyhrát, získal by 1,7 milionu dolarů a zajistil by si tím automaticky účast na okruhu PGA pro další tři roky, což nedokázal ještě žádný golfista českého původu.

O to více by se čeští fanoušci mohli těšit na jím potvrzený start na srpnovém Czech Golf Open v severomoravské Čeladné.

Golfový turnaj Players Championship v Ponte Vedra Beach (par 72, dotace 9,5 milionu dolarů)

Pořadí po třetím kole:
1. Čejka (Něm.) 205 (66+67+72),
2. Woods (USA) 210 (71+69+70), Goosen (JAR) 210 (71+69+70), Byrd 210 (67+72+71), Crane (oba USA) 210 (65+73+72), Stenson (Švéd.) 210 (68+69+73), Poulter (Brit.) 210 (67+68+75).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud