11. prosince 2009 • 17:33

Florbalistky podlehly. Budou hrát o bronz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

České florbalistky si na mistrovství světa ve Švédsku zahrají o bronz. V dnešním semifinále podlehly favorizovanému Švýcarsku jednoznačně 1:5. Soupeřem v boji o historicky první medaili žen z MS jim bude v sobotu v pravé poledne poražený z večerního severského derby Švédsko - Finsko.



Češky se důkladně držely svého taktického plánu. Rozehrávku svého soupeře rozleptávaly od jejího zrodu, nicméně je srazily obrovské individuální chyby.

Tu první předvedla třetí řada při střídání, Stadelmannová byla najednou úplně sama a brzkým gólem dala favoritkám klid. Druhou chybu vyrobila Jelínková, která svou přihrávkou oslovila jen mantinel a Švýcarky přečíslení využily ukázkově.

Trenér českých florbalistek Jaroslav Marsk
Trenér českých florbalistek Jaroslav Marsk

Svěřenkyním Jaroslava Markse pokaždé před švýcarskou brankou něco scházelo. Ať to byl půlkrok Novotné ve snaze tečovat balónek do prázdné branky, rozvaha Rozumové ve dvojitém souboji jedna na jednu se švýcarskou gólmankou, nebo štěstí Szotkowské, která samostatný únik zakončila kličkou, jenže míček jí utekl.

Už před polovinou zápasu to bylo 4:0, když se excelentně prosadila z otočky Schäferová a na další gól nepochopitelně přihrála Švýcarkám dezorientovaná Bartošová. Poslední hřebíček do rakve zatloukla Stettlerová, která potrestala nedůrazné vyhození Moťkové. Až pak se Češky dočkaly gólu útěchy, když se bekhendem trefila k tyči Křížová.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud