9. listopadu 2009 • 16:30

Haye zdolal Goliáše: Je nový Muhammad Ali?

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Příznivci boxu se mají na co těšit. Sobotní vítězství "Davida" Haye nad "Goliášem" Valujevem, které korunovalo nového šampiona v těžké váze organizace WBA, potvrdilo zrod legendy.



"Poslední boxer s takovým potenciálem, jako má David Haye, byl Muhammad Ali," tvrdí přesvědčeně šéf promotérské firmy Goldon Boys Promotion Richard Schäfer.

Čtěte více:
Haye to dokázal! Porazil Valujeva a je mistrem »

Ten chce velkohubého Londýňana dostat na americké obrazovky, kde by mohl vydělat opravdu pořádný balík. "Teď máme někoho, kdo může vzkřísit jeho odkaz a znovu probudit zájem o box," cituje Schäfera deník The Sun.

Haye a jeho pás pro mistra světa v těžké váze.
Haye a jeho pás pro mistra světa v těžké váze.

"Když se podíváte do minulosti, Ali tohle dokázal - zaujal nejen fanoušky boxu či sportu obecně, ale získal obdiv všech lidí na světě. A David má v sobě to samé," má jasno vlivný promotér.

Navíc příběh vzrůstem nevelkého Davida Haye, který dokázal vyrvat mistrovský pás ruskému obru, má opravdu velký potenciál. A když se k tomu připočte záliba drsného Londýňana v provokativních prohlášeních na adresu svých soupeřů, boxerský trhák je na světě.

"Naše naděje a modlitby byly vyslyšeny, těžká váha má nového charismatického šampiona," pochvaluje si Schäfer. Samotného boxera, který k velkolepým prohlášením nemá daleko ale tentokrát zaskočil.

Haye se snaží zasáhnout Valujeva.Foto ČTK

Muhammad Ali je Hayeho největším vzorem, boxer po něm pojmenoval i svého syna - Cassius. "Nikdy nedojdu takhle daleko," odmítá nový mistr světa. "Ale cítím se dost dobře na to, abych ještě pár let strávil na špičce," neopouští přeci jen Hayeho jeho sebevědomí.

"Zvládnu zůstat nohama na zemi, o to nemám obavy," tvrdí David Haye. Toho na jaře čeká střetnutí s povinným vyzyvatelem Američanem Johnny Ruizem, ale vysněný duel pro něho přijde až potom - s šampionem organizace WBC Vitalijem Kličkem.

A Haye věří, že by se zápas mohl odehrát na stadionu jeho milovaného Millwalu. "Možná by se to mohlo odehrát na území Millwalu, někde, kde by fanoušci mohli co nejblíž ke mně a já jich tam mohl nacpat co nejvíc. Čím víc, tím líp," zasnil se David Haye.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud