21. června 2009 • 22:02

Prague Panthers slaví třetí mistrovský titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hráči Prague Panthers získali třetí titul mistra české ligy amerického fotbalu za sebou a celkově triumfovali pojedenácté v historii. V dnešním "XVI. Bowlu" v Synot tip Aréně v Edenu porazili odvěkého rivala Prague Lions 24:14 a udrželi si neporazitelnost, která trvá od roku 2006 již 26 zápasů.



Vítězstvím, na kterém měl hlavní podíl americký quaterback Jacob Schrum, si Panteři vybojovali právo startu v evropské klubové soutěži EFAF Cup, v níž se letos probojovali do finále.

Lvi odehráli s favoritem velmi vyrovnané utkání, přestože byli výrazně oslabeni. Kvůli problémům s kolenními vazy postrádali nejproduktivnějšího hráče Jana Dundáčka. Navíc hned v první rozehře se jim zranil nejlepší český quaterback Libor Navrátil. Zápas sice dohrál, ovšem s výrazně omezenou pohyblivostí. Přesto předvedl několik přesných pasů a spolu s receiverem Lukášem Halenkovským byl nejlepším hráčem Lvů.

Panteři měli skvělý start a hned z první šance zaznamenali touchdown. Jenže Lvi se oklepali a trikovými hrami, kdy nejprve fingovali pas a poté i odkop, zápas otočili. Vlastní chybou však dovolili soupeři před poločasem vyrovnat, když ztratili míč v hloubi vlastní půlky.

V druhé půli Panteři přitvrdili v obraně a dostali se do vedení po tříbodovém kopu Michala Srpa. Lvi mohli vyrovnat rovněž kopem, místo toho však využili faul soupeře k pokračování ve hře, ovšem na body nakonec nedosáhli. Naopak přišli o míč a Panteři z následného útoku vytěžili touchdown, kterým definitivně rozhodli o svém vítězství 24:14. Stejným výsledkem skončilo finále i v minulé sezoně.

Finále České ligy amerického fotbalu:
Prague Panthers - Prague Lions 24:14 (7:7, 7:7, 3:0, 7:0).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud