21. června 2009 • 16:41

Dočkalová poprvé zlatá v orientačním běhu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistry republiky v orientačním běhu na krátké trati se stali Michal Smola, který obhájil titul z loňska, a Martina Dočkalová. Pardubická závodnice dnes na 5,5 km dlouhé trati ve Zdechovicích porazila o 36 sekund loňskou vítězku a mistryni světa Danu Brožkovou.



Zároveň získala svou první zlatou medaili na šampionátu dospělých."Proto si toho vítězství moc vážím," uvedl Dočkalová. Po titulu sahala už v pátečním šampionátu ve sprintu v Kutné Hoře, ale na předposlední kontrole upadla a skončila druhá. "Před sezonou jsem si řekla, že tento víkend bude vrcholem. Ani s nominací na mistrovství světa jsem nepočítala, hlavně jsem chtěla uspět tady, a povedlo se," libovala si šestadvacetiletá běžkyně.

Smola zopakoval loňské prvenství s téměř dvouminutovým náskokem. "Závod i terén se mi líbily, pěkný, běhatelný les, pár kamínků, žádný podrost," uvedl stříbrný medailista v této disciplíně z loňského mistrovství světa. Na trati o dvě minuty doběhl dalšího z favoritů, mistra republiky z pátečního sprintu Tomáše Dlabaju. "Nechtěl jsem se nechat znervóznit tím, že běžíme spolu, tak jsem trochu zpomalil, uklidnil se. A pak si to chtělo ohlídat konec," řekl Smola. Druhý skončil Vojtěch Král, Dlabaja získal bronzovou medaili.

Mistrovství ČR v orientačním běhu ve Zdechovicích - krátká trať:

Muži (6,5 km):
1. Smola (SKOB Zlín) 31:32, 2. Král (Severka Šumperk) -1:50, 3. Dlabaja -2:02, 4. Chromý -2:12, 5. Rajnošek (všichni Žabovřesky Brno)-2:13, 6. Losman (OK 99 Hradec Králové) -2:14.

Ženy (5,5 km): 1. Dočkalová (Lokomotiva Pardubice) 31:29, 2. D. Brožková (Jičín) -36, 3. Duchová (Lokomotiva Pardubice) -1:08, 4. Topinková -1:48, 5. Panchártková (obě OK 99 Hradec Králové) -2:33, 6. Kozáková (Tesla Brno) -2:36.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud