21. června 2009 • 08:27

Kličko zničil Čagajeva a je mistr světa

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE, VIDEO - Ukrajinský boxer Vladimír Kličko obhájil titul mistra světa v těžké váze organizace WBO a IBF. Ve fotbalové aréně Schalke 04 zničil Rusa Ruslana Čagajeva technickým k.o. po devátém kole.



Kličko se měl původně utkat s Davidem Hayem, ale ze zápasu sešlo a nakonec o titul boxoval s Čagajevem. Zápasu předcházely debaty o žloutence - Rus je totiž nositelem antigenu hepatitis B.

Pála: Čagajev je po výprasku od Klička odepsaný >>>

Samotný duel byl ale od počátku jasnou záležitostí pro ukrajinského boxera. Kličko svého soupeře už ve druhém kole složil na zem, v šestém mu udělal tržnou ránu nad okem.

Po dalších třech kolech jasné Kličkovy dominance Čagajevův tým radši svého boxera ze zápasu stáhl a Ukrajinec vyhrál technickým k.o.

Přesný zásah Vladimira Klička
Přesný zásah Vladimira Klička


"Zkrátka to nebyl můj den. Hledal jsem klíč k vítězství, ale prostě jsem žádný nemohl najít. Ale já se vrátím," upozornil Čagajev. Jeho kouč si během duelu dokonce zakrýval tvář, když viděl jasnou převahu ukrajinského obhájce. "Chtěl jsem Ruslana ochránit. Bylo tam tolik tvrdých úderů. Vladimir ukázal, že je nejlepším boxerem těžké váhy na světě," uznal Timm.


Ten si tak připsal vůbec první porážku v profesionálním ringu. Kličko si vylepšil bilanci na 53 vítězství proti třem porážkám. "Nemůžete Čagajeva podcenit. Je to skvělý bojovník, udělal všechno pro to, aby mě porazil, ale já by lepší," radoval se skvěle fyzicky připravený Kličko.

Utkání nahradilo původně zrušené duely obou protagonistů. Čagajev se měl utkat v Helsinkách s Nikolajem Valujevem o titul organizace WBA, organizátoři ale kvůli tomu, že je Uzbek nositelem antigenu žloutenky typu B, zápas zrušili. Kličko se měl v Gelsenkirchenu utkat s Britem Davidem Hayem, jenž musel účast odříct kvůli zranění.

V zápase obhájil své mistrovské pásy, zatímco Čagajevův titul ve hře nebyl. Těsně před zápasem to totiž organizace WBA odmítla kvůli nevyjasněnému statusu po neuskutečněném souboji s Valujevem. O budoucnosti a právoplatném držiteli mistrovského pásu rozhodne WBA v následujících dnech.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud