17. října 2009 • 12:42

Bývalý cyklista Ullrich v dopingovém podezření

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Jablonec - Karviná 3:2. Obrat v závěru, rozhodl Náprstek
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý cyklista Jan Ullrich byl podle německé policie pravidelným klientem španělského lékaře Eufemiana Fuentese, který se nechvalně proslavil rozsáhlou aférou s krevním dopingem.



Vítěz Tour de France 1997 ho prý během let 2003 až 2006 v Madridu navštívil celkem čtyřiadvacetkrát. Informoval o tom deník Der Spiegel.

Policie se k informacím dostala díky datům z počítače, který zabavila při razii v bytě bývalého belgického cyklisty Rudyho Pevenage. Bývalý Ullrichův šéf z někdejší stáje T-Mobile poté u výslechu uvedl, že Ullrich do Španělska létal pětkrát šestkrát do roka kvůli potížím s nadváhou.

Aféra kolem Fuentese prakticky ukončila před třemi lety Ullrichovu kariéru. Podle dopingového experta Wernera Frankeho jezdec zaplatil španělskému lékaři za služby celkem 80.000 eur a Ullrichova DNA prý také odpovídala devíti krevním konzervám, které policie objevila u Fuentese.

Německý cyklista se loni po dohodě se státním zastupitelstvím v Bonnu díky zaplacení šestimístné sumy vyhnul obvinění z dopingu. Po nedávném Frankeho obvinění ho však úřady začaly znovu vyšetřovat kvůli křivé výpovědi, protože před třemi lety Ullrich tvrdil, že Fuentesovi nikdy nic nezaplatil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud