17. srpna 2009 • 10:19

Dá se běžet pod 9,50, říká Bolt

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Jamajský sprinter Usain Bolt nepočítá s tím, že by mistrovství světa v Berlíně ozdobil třemi světovými rekordy jako loňské olympijské hry v Pekingu.



"Pochybuji, že na dvoustovce zaběhnu rekord," uvedla největší hvězda světové atletiky po nedělním triumfu na 100 metrů ve fantastickém čase 9,58 sekundy.Svůj loňský výkon z Pekingu vylepšil rovnou o jedenáct setin.

Přitom po zavedení elektronické časomíry v roce 1968, kdy Američan James Hines stanovil výkon 9,95, trvalo sprinterům plných 28 let, než posunuli hranici světového rekordu o stejný časový úsek.

Boltovi se to povedlo během dvanácti měsíců.Navzdory tomuto skoku vidí prostor pro další zlepšení. "Viděl bych to na čas pod 9,50. Tam se to zastaví, pod 9,4 už to nepůjde. I když, člověk nikdy neví..." prohlásil Bolt.

Podívejte se na VIDEO z finálového běhu:



"Prostě budeme dál závodit."O rekordy mu prý nejde. "Hlavní bylo uspět, protože to vypadalo na pořádně tvrdý boj," komentoval očekávaný souboj s obhájcem zlata Američanem Tysonem Gayem, kterého porazil drtivým rozdílem o 13 setin.

Boj o druhý individuální titul v Berlíně zahájí Bolt v úterý, finále se běží o dva dny později. Před rokem v Pekingu zvítězil v závodu na 200 metrů za 19,30, čímž ubral dvě setiny z dlouho neohroženého rekordu legendárního Američana Michaela Johnsona.

Dalším triumfem si někdejší specialista na tuto trať může dát dárek k pátečním 23. narozeninám.Vítězství z Ósaky obhajuje znovu Gay, ale ten po potížích s třísly rozhodne o svém startu až po konzultaci s lékařem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud