23. června 2009 • 20:28

Šebrle bojuje se soupeři a virózou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střevní viróza oslabila Romana Šebrleho natolik, že při mezinárodním vícebojařském mítinku v Kladně nemá potřebnou závodnickou jiskru. Cítí formu, ale únava jeho organismus drtí rychleji než obvykle.



Přesto je světový rekordman se svým představením spokojený a věří, že až bude zdravý, bude schopen se v létě na mistrovství světa v Berlíně rvát o medaili.

Když běžel v Kladně úvodní stometrový sprint, dvacet metrů před cílem mu došly síly. Čtyřstovku rozběhl stejně rychle jako před třemi týdny na mítinku v Götzisu, kde byl nakonec o více než sekundu rychlejší.

"Stovku jsem běžel výborně do osmdesáti metrů, pak ťafka. Na čtyřstovce jsem to také čekal, ale ťaflo mě to mnohem víc," popsal své pocity. "Měl bych na tom být lépe než v Götzisu, ale nejsem. Určitě mi viróza vzala spoustu sil," řekl.

Šebrle: Horší už to být nemohlo >>>

Přesto ho uspokojily skoky. Obzvlášť do výšky, v níž se oproti Götzisu zlepšil o 12 cm. "Skoky byly výborné technicky, mám z nich radost a dobrý pocit," řekl. Chyběla mu ale závodnická jiskra.

"Ta chybí celý den. Je to takové umrlé, ale zkusím to umrlovat do vítězství i zítra," ujistil, že chce vyhrát.Z výšky, která se mu v Götzisu hrubě nevydařila, podvědomý strach neměl. "Skákal jsem v tréninku přes dva metry. Věděl jsem, že 206 musím skočit každý závod, v Götzisu to byl výpadek," konstatoval.

Šebrle po prvním dnu těsně vede >>>

"Tady jsem to nepodcenil. Věděl jsem, že to bude dobré," řekl.Virózu dostal od svého syna Štěpána. Pět dní jedl pouze rohlíky, až v pondělí večer si dal těstoviny. "Dneska ale si dám maso, už ho potřebuju," těšil se. Se svým stavem už prý nic neudělá.

"To je prostě špatně, že se to vůbec stalo. Zítra to bude to samé, bez jiskry," věděl už nyní. "Budu bojovat o vítězství, body mě už bohužel nezajímají," prohlásil.

Mistrovství světa v srpnu je jeho hlavní cíl. A Kladno je posledním desetibojem před šampionátem. "Ale generálka to v žádném případě není," řekl atlet, kterého příští týden čeká dovolená a pak nový tréninkový cyklus. "Snad bude v Berlíně lépe," věřil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud