Jiří Fejgl
13. června 2010 • 10:22

Hrozná chyba. Tenhle břídil měl nahradit Čecha

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta zpráva nedávno zaujala Česko. Petra Čecha by měl v Chelsea nahradit Robert Green, psalo se v Anglii. Po vystoupení anglického brankáře v prvním duelu mistrovství světa proti USA to vypadá jako velmi špatný vtip…



Gólman West Hamu totiž strašidelnou chybou přihrál soupeři bod za remízu. „Vítězství proklouzlo mezi rukama Roberta Greena,“ napsal trefně list The Guardian.

Green tak znovu ukázal anglickou slabinu – tedy post muže mezi tyčemi. Není tedy divu, že největší kluby v Premier League spoléhají na cizince. Manchester United má v bráně Nizozemce, Chelsea Čecha, Liverpool s Arsenalem Španěla. Angličané chrání bezpečí až týmů druhého sledu.

Možná proto se objevily zvěsti, že by mohl Green přestoupit do Chelsea. Možná za nimi bylo známé heslo o přání, jež je otcem myšlenky…

„Petr je pro nás jasná jednička. Jeden z nejlepších gólmanů světa,“ reagoval i Carlo Ancelotti, kouč Chelsea.

„Robert je dobrý brankář, ale Petr je pořád trochu jinde,“ řekl i Radoslav Kováč, záložník West Hamu United a tedy Greenův spoluhráč.

Gólman Green prožil hodně smolný moment. Gólman Green prožil hodně smolný moment.Foto Reu

Přes tato slova – a počáteční nedůvěru kouče Fabia Capella – se Green nakonec stal anglickou jedničkou pro šampionát. V prvním nominaci přitom nefiguroval a na rukavice si kvůli tomu dokonce nechal vyšít ironický vzkaz: Jsem číslo 6.

Po včerejším výbuchu se možná na místo náhradníka rychle přesune. „Přiznávám: Měl jsem to chytit,“ uznal sám. „Tečka. Jsem velmi nespokojený, ale prostě se to stalo.“

Ano, střela Američana Clinta Dempseyho rozhodně neměla skončit v anglické síti. „Ale já Roberta teď rozhodně nezatratím,“ pronesl jindy velmi přísný a rázný Capello.

Vyplatí se mu to?

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud