25. května 2010 • 17:41

Fin, který křičel u Špotákové, jásal i u Jágra a spol.

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Pamatujete si, jak emotivně prožíval finský komentátor Antero Mertaranta olympijský triumf české oštěpařky Barbory Špotákové? Asi má k Česku opravdu vřelý vztah. Přejícím křikem totiž doprovodil i tažení českého hokejového týmu za světovým titulem.



Nejpříjemněji se vám budou poslouchat jeho dojatá slova po Rachůnkově vyrovnání osm vteřin před koncem semifinále. Pořádně ale prožíval i finále s Ruskem.


Špotáková hodila svůj oštěp směrem k čínským oblakům a Mertaranta volal do mikrofonu „Pitkälä, pitkälä!“ Česká oštěpařka právě vybojovala olympijské zlato, fanouškům v dalekém domově se nicméně brzy vryl do srdce i emotivní komentář Fina Mertaranty.

Podívejte se na nejsilnější okamžiky komentované Finem Mertarantou:
České góly s komentářem Fina Mertaranty
Video se připravuje ...


Tenhle příjemný brýlatý chlapík se brzy po olympiádě podíval i do Česka, potkal se tady dokonce se samotnou Špotákovou. Uplynuly jen dva roky a Mertaranta už zase ukazuje, že k Čechům má blízko. Důkaz? Jeho verbální projev při právě skončeném hokejovém mistrovství světa.

Nejvíc se do komentování položil při semifinále Česko – Švédsko, ve kterém obránce Karel Rachůnek vyrovnával na 2:2 až 7 vteřin před koncem. To Fin vyšponoval svůj hlas do neuvěřitelného kmitočtu a v rychlé slovní sprše projevil nespoutanou radost z branky do sítě odvěkého rivala.

Přející ale vypadal i v neděli, kdy komentoval finále Česko – Rusko. Jakmile se podceňovanému celku podařilo dobýt světové koruny, už ze sebe sypal jména české hokejové historie Procházky, Ujčíka a dalších. I tenhle zápas si užil. A diváci s ním.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud