27. listopadu 2009 • 13:14

Američan se v Praze pokusí o brutální skok na Harleyi!

Autor: INT, val
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu bude plná O2 arena v Praze přihlížet něčemu, co svět ještě neviděl! Americký freestylový motokrosař Chuck Carothers se pokusí o pořádně bláznivý skok na stroji vážícím téměř 300 kilogramů. Podaří se mu salto na Harleyi-Davidson?!



"Být první, kdo to dokáže, to mě láká,“ říká muž, který se vydal do Čech kvůli jednomu jedinému skoku. Ten skok se ale nejspíše zapíše do dějin motokrosu! Raději nepředjímat, kdyby se náhodou salto nezdařilo. 270 kilogramů těžký stroj padající z 11 metrů by v tu ránu byl smrtícím předmětem.

S tímto šíleným nápadem přišel organizátor FMX Gladiator Games Marek Rejman a Američana Carotherse tím pěkně zaskočil. "Říkal jsem si, vždyť to je stroj na vyjížďky po silnici, ne na freestyle motokros," reagoval v první moment americký motokrosař.

"Je to pořádně těžká mašina, skoro třikrát těžší než motorka, na kterou jsem zvyklý. Dá práci ji pořádně roztočit, navíc má mnohem slabší tlumiče," dodal pro server sport.cz Američan.

Carothers si doposud vyzkoušel skok zhruba patnáckrát, ale vždy pouze do molitanu. "Těch prvních asi pět skoků bylo špatných, dopadal jsem do molitanu po hlavě," potvrdil obtížnost skoku freestylový jezdec.

A jak se na tenhle potrhlý nápad tváří ostatní jezdci a především jeho rodina? "Myslím, že někteří to ještě ani nevědí. A ti ostatní říkají, že jsem šílenec. Rodina je nervózní, hlavně moje manželka. Rozmlouvali mi to. Ale už mě znají, vědí, že do toho stejně půjdu. Bude to zábava," uzavírá Carothers.

A co na to česká jednička motokrosu Petr Pilát: "Největší strach bych měl, aby se Harley nerozpadl při dopadu, když poletí z jedenácti metrů. Bude to hustý.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud