12. března 2010 • 09:00

Hadamczik ONLINE: Nechci se ztrapnit jako Růžička

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trochu pokašlával, kvůli lehkému nachlazení prý v pátek ani nešel s Vítkovicemi na led. Jen co se ale kouč Alois Hadamczik posadil k online rozhovoru se čtenáři deniksport.cz, už bylo pořádně horko.



Bývalý trenér reprezentace nešetřil hlavně současného šéfa Vladimíra Růžičku, současného šéfa nároďáku, kterého v létě dost možná nahradí.

Hadamczik je kontroverzní muž, který toho dost schytal i ve chvíli, kdy s reprezentací přivezl bronz z olympiády v Turíně. Proto se dost divil, když si v pátek při online rozhovoru na serveru deniksport.cz pročetl fanouškovské otázky a zjistil, že žádná není vulgární nebo zlá.

„Sem tam snad nějaká hloupá, nikdy ale urážlivá,“ řekl.

Po olympiádě ve Vancouveru, na které jeho nástupce Vladimír Růžička došel s týmem pouze do čtvrtfinále, se jeho role skutečně trochu změnila. Po „veřejném nepříteli číslo jedna“, jemuž mnozí fanoušci nemohli přijít na chuť, přišel muž, s nímž v létě může dorazit světlejší budoucnost národního týmu.

„Nikam se necpu. Ale pokud budu výkonným výborem svazu osloven, rád na nabídku trénovat reprezentaci kývnu,“ potvrdil Hadamczik.

Z výsledku národního týmu na olympiádě ve Vancouveru byl zklamán. Tím spíš, že Finsko bylo podle jeho názoru z možných soupeřů tím nejslabším. Vlastně ho ale nepřekvapilo, když po tak zpackaném turnaji nikdo ani nezkoušel zpochybnit práci jeho nástupce Vladimíra Růžičky.

„Jsou jména trenérů, kteří za to můžou. A pak jména trenérů, kdy za to mohou hráči,“ odpověděl Hadamczik čtenářům ve zjevné narážce na kritiku, které se jemu samotnému dostalo po bronzu z olympiády 2006.

Hodně čtenářů Hadamczika do přímého souboje s Růžičkou hecovalo. To současný kouč Vítkovic odmítal. „Ničím bych si nepomohl. Ztrapnil bych se zrovna jako on. Raději bych s ním diskutoval o hokeji. A slyšel z očí do očí, co mu vadí.“

Ztrapnil? Vida, nějaká ranka tedy v Hadamczikovi z minulosti přece jen zůstala. Bylo patrné, že mu dosud vadí způsob, jakým ho Růžička na výkonném výboru po Turínu pokáral za způsob vedení mužstva.

Jakmile se ho jistý čtenář zeptal, zda nemá také chuť podrobit Růžičku kritice za chaotickou hru Jágra a spol., vítkovický trenér odpověděl: „Vnímám to, ale na rozdíl od Růžičky se k tomu nevyjadřuju. Trenérská práce je těžká, ne vždy vyjde podle představ.“

Růžičkovo jméno bylo v online rozhovoru každopádně nejčastějším námětem. Hadamczik se trochu otřel o fakt, že by kouč národního výběru neměl ke svým běžným povinnostem trénovat i klub (přesně to je případ Růžičky a Slavie).

Jindy mluvil celkem shovívavě: „Český národ chce pořádný hokej a ne osobní spory dvou trenérů. Nejsem primitiv, abych si přes noviny upevňoval sebevědomí. Já jsem si to období vytrpěl, udělal si vlastní názor. Kdybych se ke všemu musel vyjadřovat, pak by to vydalo na knihu.“

Když ale při online rozhovoru došlo na rozloučení se čtenáři, Hadamczik si ještě jednou malinko rýpnul. „Jsem rád, že máte takový zájem jak o Vítkovice, tak o český hokej. A že jste nezapomněli na situaci kolem turínské olympiády a mistrovství světa v Rize. Je vidět, že si lidi hodně pamatují.“

ONLINE rozhovor s Aloisem Hadamczikem:

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud