8. března 2010 • 10:25

NHL se otřásla hrůzou po hnusném zákroku

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

NHL se otřásla hrůzou. Nejlepší soutěž světa viděla další hnusný zákrok, při kterém šlo o zdraví. Pittsburghský Matt Cooke si v nedělním utkání proti Bostonu počíhal na soupeřovu hvězdu Marca Savarda, elitního útočníka trefil zákeřně do hlavy. Savard ležel deset minut na ledě, než ho odnesli na nosítkách.



Rozhodčí za tenhle zákrok neudělili žádné vyloučení, hříšník se po něm ještě dlouho tvářil jako učiněné neviňátko. Přesto je Cookův nedělní náraz do Savarda jednou z největších záludností, kterou NHL v poslední době viděla.

Ošklivý zákrok na Savarda:

Zákrok Matta Cooka na Marca Savarda
Video se připravuje ...

Vypadalo to tak: Bostonský Savard právě vystřelil na pittsburghskou bránu, když jej ve zlomku vteřiny do hlavy trefil Cooke. Nájezdník už nemohl nic změnit na Savardově střele, prostě jen napálil protivníka ve chvíli, kdy na střet nemohl být připraven.

Otřesený Marc Savard po zákroku Matta Cooka.Foto ČTK

Pittsburgh tou dobou vedl 2:1. Do konce zápasu chybělo jen něco přes pět minut, fanoušci už pomalu přemýšleli, co si dají doma k večeři. Jenže takhle se v hale ještě zdrželi. Savard ležel po ohavném zákroku deset minut na ledě, týmoví lékaři kolem něj dlouho poskakovali v obavách. Z ledu se nakonec dostal až na nosítkách.

Otřesený Marc Savard po zákroku Matta Cooka.Foto ČTK

Podle posledních informací utrpěl otřes mozku, i nadále zůstává v lékařské péči. Vzhledem k okolnostem to s ním mohlo dopadnout i hůř. Každopádně patří k největším smolařům sezony, vždyť už před tím promarodil podstatnou část ročníku se zraněním nohy a kolene.

Jeho zranění přišlo jen pár dnů poté, co fanoušci trnuli kvůli jinému hokejistovi. To v pátek vyhlášený minnesotský brousek Derek Boogard hanebně srazil kolenem edmontonského Ryana Jonese. Boogard si za tuhle nešetrnost vysloužil dvouzápoasý distanc.

Boogardovo zákeřné sražení Jonese:

Vstoupit do diskuse
7


Články odjinud


Články odjinud