9. prosince 2009 • 20:36

Extraliga: Karlovy Vary zničily Litvínov

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Karlových Varů porazili v předehrávce 35. kola O2 extraligy Litvínov vysoko 6:2. Třemi body za dvě branky a finální přihrávku přispěl k vítězství svého týmu obránce Ondřej Němec.

 



Obhájce mistrovského titulu tak přeskočil svého dnešního soupeře na jedenáctou příčku průběžné tabulky základní části.

Čtěte více:
Obránce Němec: Měl jsem čistou hlavu
»


Úvod podkrušnohorského derby patřil hostům a jmenovitě kapitánu Reichlovi, který v probíhající čtvrté minutě hned třikrát ostře vyzkoušel Mensatora v domácí brance. Do vedení však šli v polovině 13. minuty domácí po akci Zaťoviče. Útočník Západočechů se v signalizované výhodě pokoušel najít tísněného Zuckera, sám objel hostující klec a puk se mu vzápětí vynořil u druhé tyčky jako na stříbrném podnose.

Hlasy trenérů po utkání
Václav Baďouček (Karlovy Vary):
"V úvodu utkání jsme měli problémy s pozornou obranou hostí. Do desáté minuty to mohlo být špatně pro nás, mohli jsme prohrávat, ale zaplaťpánbůh to tak nedopadlo a třetinu jsme vyhráli. Myslím, že rozhodující pro utkání bylo, že jsme na začátku druhé třetiny dvakrát ustáli dlouhé oslabení ve třech. Tam kdyby to bylo 2:2, tak to bylo možná složitější. Pak jsme dokázali dát tři góly a de facto zápas rozhodnout. Po šestém gólu už se utkání jen dohrávalo."

Jiří Kučera (Litvínov):
"Mě mrzí to, že jsme nezopakovali výkon z minulého utkání. Vždy máme jeden zápas dobrý, jeden špatný. Přitom v první třetině jsme nehráli špatně, měli jsme tam do desáté minuty dvě nebo tři gólové šance, které jsme neproměnili. Naopak soupeř nám předvedl svou produktivitu a třetinu vyhrál 2:1. Pak jsme měli přesilové hry pět na čtyři i pět na tři, ale bohužel v této sezoně je pro nás pět na tři nějaká černá můra, ještě jsme z toho nedali gól. Jakmile nedáme gól při pět na tři, tak ten zápas prohrajeme."

Krátce nato hráli hosté více než půl minuty v pěti proti třem, ale bez efektu. Přesně po 18 odehraných minutách se naopak po pouhých deseti vteřinách klasické přesilovky prosadil Němec a zvýšil na 2:0.

Hříšník této chvíle Majdan však stihl také v početní výhodě svou chybu brzy napravit, když se k němu během vyloučení Pletky na dvě plus dvě minuty odrazil kotouč a slovenskému forvardovi stačilo trefit prázdnou branku.

Hodně bohaté na události bylo druhé dějství. V polovině 26. minuty hrál Litvínov dlouhých 70 sekund pět na tři, se skvělým Mensatorem si však neporadil.

Jen krátce poté, co se první z hříšníků Němec vrátil do hry, se však proti pravidlům provinil i Dobroň a Severočeši pokračovali ve hře pět na tři dalších 38 sekund. Energie ovšem horkou chvilku přežila bez úhony.

Vzápětí navíc putoval za katr Majdan, hrálo se čtyři na čtyři a Němec po pěti vteřinách procedil střelou zápěstím od modré čáry puk do branky hostí potřetí.

Franěk se v tu chvíli musel pod maskou hodně červenat. Navíc za okamžik fauloval Punčochář a Karlovarští hráli přes minutu a půl v pěti proti třem. Jejich zakončení však chyběla jednoduchost. Ve 35. minutě mohl snížit aktivní Majdan, na Mensatora ale nevyzrál.

Naopak na druhé straně zkusil štěstí jednoruč Hluchý, Franěk puk vyrazil, ale dojíždějící Vopat ho fotbalovou "placírkou" nechtěně poslal za jeho záda. Když o 44 sekund později upláchl hostující obraně Zaťovič a zvýšil na 5:1, zdálo se být definitivně rozhodnuto. Franěk přepustil své místo náhradníkovi Hüblovi. Ve 39. minutě sice ještě snížil ranou od modré čáry v přesilovce Švarný, ale to bylo ze strany Litvínova vše.

David Zucker (u mantinelu) a Vlastimil KroupaFoto ČTK


Na tříbodovém zisku pro domácí už nic nezměnila ani třetí třetina, v níž naopak ještě navýšil rozdíl ve skóre na konečných 6:2 Košťál.

Předehrávka 35. kola hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Benzina Litvínov 6:2
(2:1, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Zaťovič (Zucker), 18. Němec (Skuhravý, Košťál), 29. Němec (Skladaný), 36. Hluchý, 37. Zaťovič (Zucker, Němec), 43. Košťál (Skuhravý) - 20. Majdan (Reichel), 39. Švarný (Kubinčák, Stříteský). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:2. Diváci: 3620.

Karlovy Vary: Mensator - Němec, Parýzek, Dobroň, Čutta, Mucha, Tribuncovs - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Pletka - Skladaný, Dej, Hluchý - Zaťovič, Kuběna, Zucker. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.
Litvínov: Franěk (37. J. Hübl) - K. Pilař, Kroupa, Skuhrovec, Švarný, Punčochář, Gureň, Stříteský, Kousalík - Majdan, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček - Přeučil, Heinisch, Bojer. Trenéři: Kučera a Šlégr.


Roman Vopat před gólmanem Mensatorem
Roman Vopat před gólmanem Mensatorem

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud