6. června 2009 • 13:17

Jágr: Golf? To není sport pro mě

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - S kráskou Annou Kurnikovovou jenom krátce pózoval, potom se raději stáhl do ústraní. Golf není oblíbenou disciplínou Jaromíra Jágra. „To není sport pro mě,“ smál se.



Včera se poprvé po delší době hokejový mág objevil na veřejnosti, odpoledne si s ruskou celebritou zahrál tenis.

Útočník Omsku se na golfovém hřišti ve Slavkově u Brna snažil držet v závětří, mimo záběry kamer. Jedině kvůli společné fotografi i se slavnou tenistkou u první jamky udělal výjimku.

Když fotoreportéři zuřivě cvakali, Jágr se zeptal: „Není tady náhodou někdo z Pestrého světa?“ Nikdo se nehlásil. Jágr to s pobaveným úsměvem zopakoval. Zase nic.

„No nic, já si to s ním pak vyřídím,“ vykládal. Asi ho nějaká „zaručená“ zpráva ze společenského časopisu na jeho účet velmi obveselila.

Ani když si předtím s kamarády šel zkusit odpálit několik míčků, o publicitu nestál. Celý v bílém vzal do ruky hůl a vypálil několik ran. Oproti minulosti už se očividně zlepšil, ale co naplat, golfový virtuos z něj nikdy nebude.

Jágr s Kurnikovovou.
Jágr s Kurnikovovou.


„Potom jsem patnáct minut patoval a jsem z toho unavený. Ne ne, to není nic pro mě,“ vyprávěl cestou ze hřiště, na kterým se zrovna propagačně Kurnikovová trefovala do míčků.

Právě ona byla včera ve Slavkově hlavní hvězdou. Když s ní v našlapaném sále, v němž se tlačily desítky žurnalistů, probíhala tisková konference, Jágr seděl ve vedlejší místnosti v klidu při obědě. Ještě předtím stihl do sálu nakouknout a uculil se: „Mám zprávu, že se to o hodinu odkládá. To víte, než se nalíčí...“

Když bylo po všem, na tohle téma vtipkoval i s Miroslavem Černoškem, šéfem společnosti TK Plus, která půvabnou Rusku do Česka přivábila.
„Když jsem měl tiskovku já, přišli jen dva veteráni s tužkou. A podívej, kolik jich tady bylo teď!“ chechtal se.

Na odpolední tenisový duel se pořádně připravoval i během French Open, na kterém povzbuzoval Radka Štěpánka. „Kolika lidem neprofesionálům se poštěstí zahrát si na Roland Garros? Byl to zážitek,“ říkal útočník ruského Omsku.

„Vím, že líp hrát už nebudu, protože jsem samouk a mám dost zlozvyků. Ale každá rada je pro mě dobrá,“ říkal na tenisové téma.

O něm se často bavil i s kamarádem Štěpánkem. „Spíš jsme celkově rozebírali sport. Jak v hokeji, tak v tenise hodně záleží na psychice, aby se člověk nedostal do křeče,“ říkal. „Ale nešlo o to, že bych mu radil. Jen jsme si povídali.“

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud