Zdeněk Janda
21. května 2009 • 11:50

Nylander a Kaberle k Jágrovi?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Šéfové hokejového Omsku žhaví telefonní linky, úkol číslo jedna zní: sehnat elitního útočníka, který by mohl v příští sezoně hrát s Jaromírem Jágrem. A v hledáčku uvízl hráč světového kalibru, centr Michael Nylander! A co víc – klub láká i obránce Františka Kaberleho!



Jágr – Nylander? Tohle spojení by Avangardu dodalo pořádné grády!

Michael NylanderFoto Archív



O tom, že si bossové vyhlédli švédského centra, zatím stále hráče zámořského Washingtonu, se zatím spekuluje jen v zákulisí KHL. Ale podle informací Sportu je to pravda a probíhají intenzivní jednání.

„Také jsem to zaregistroval, je to tak,“ říká Jaroslav Zídek, Jágrův agent, navíc muž, který má o dění v Omsku dokonalý přehled.

Svou logiku tohle lanaření má. Jágr nutně potřebuje hráče, s nímž by si na ledě vyhověl. A to je přesně případ švédského útočníka, který po boku nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL nastupoval dva roky v Rangers. A český fenomén si ho nemohl vynachválit.

„Je to pro nás klíčový hráč,“ říkal o něm. A byl velmi smutný, že poté z Rangers odešel. Což byl i jeden z důvodů, proč Jágr ve svém posledním ročníku v Rangers uvadl.

Jágr – Nylander – Straka. To byl v letech 2005 až 2007 útok, který soupeře válcoval. Z tohoto sehraného tria šel strach, vytvořili jednu z nejlepších formací v NHL.

Není žádným tajemstvím, že Jágr vehementně stál o to, aby do Omsku přišel Martin Straka. Ovšem ten už to několikrát odmítl, nechce opustit „svou“ Plzeň. Proto se Jágr zhurta vrhl do toho, aby přemluvil Nylandera.

Švédský centr je stále smluvně vázaný ve Washingtonu, má před sebou ještě dvouletý kontrakt na celkem 8,5 milionu dolarů. Ovšem jeho angažmá v klubu Capitals je zatím velkým rozčarováním. Nylanderovi se krutě nedaří, jeho produktivita oproti dvěma košatým rokům v Rangers povážlivě uvadla.

Až do té míry, že se v posledním play off ani nevešel do sestavy! Takže zámořské deníky už začaly spekulovat o jeho konci ve Washingtonu. Vedení se ho údajně bude snažit vyměnit jinam - jenže jde o to, jestli o štědře placeného veterána bude mít někdo zájem.

Druhá možnost je, že se s ním šéfové „Caps“ domluví na předčasném ukončení spolupráce s tím, že mu vyplatí poměrnou částku ze zbývající výše kontraktu.

V tom případě by se do hry mohl vložit Omsk. A naděje není malá! Nylander musí být ve Washingtonu z toho, jak strádá, otrávený. Dobře si uvědomuje, že vedle oblíbeného spoluhráče by zase náramně pookřál.

V ruském Chabarovsku navíc působí i jeho mladší bratr Peter, což může být při Nylanderově rozhodování další plus pro Omsk.

Takže kdo ví, třeba v příští sezoně si spolu s Jágrem opět zahrají. A na levém křídle by mohl hrát Jakub Klepiš. Vyjde opravdu tenhle útok snů?
„Zatím nikdo neví. Každopádně je jasné, že nějakého skvělého útočníka v Omsku určitě hledají,“ dodává Zídek.

A na „velké jméno“ mají zálusk i v defenzivě. Podle zdrojů Sportu chtějí získat českého beka Františka Kaberleho, který momentálně nastupuje v semifinále Stanley Cupu za Carolinu.

„Tuto informaci jsem také zaslechl,“ připustil František Kaberle starší, hráčův otec. Pětinásobný mistr světa v tomto ročníku nedostává v mužstvu Hurricanes dostatečný prostor a pokud by jeho vytížení mělo být stejně nízké jako v této sezoně, situace by se jistě musela vyřešit. Což by Omsku hrálo do karet.

„O tom je hrozně předčasné mluvit, záleží hlavně na přístupu Caroliny. Ale jak jsme se s Frantou bavili, tak i když se mu v klubu líbí, pokud by neměl hrát, zůstávat by nechtěl,“ dodal jeho otec.

Sám obránce v nedávném rozhovoru pro Sport uvedl, že budoucnost teď absolutně neřeší. „Soustředím se jenom na Stanley Cup,“ řekl.

František KaberleFoto Archiv Sport


„Samozřejmě mě štve, že moc nehraju, nejsem z toho nadšený. Ale na druhou stranu je to pořád nejlepší liga na světě a jsem rád, že tady ještě v pětatřiceti letech pořád můžu být. Beru to tak, že rozhodně nekončím.

Vždycky se snažím každou šanci využít naplno a vybojovat si stálé místo v sestavě. Víc dělat nemůžu. A co bude po sezoně, to se teprve uvidí,“ dodal Kaberle.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud