19. prosince 2009 • 16:44

ANKETA: Eliáše s Michálkem bych nebral, říká Pouzar

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sestavu útočníků pro olympijský Vancouver představil ve velké anketě deníku Sport a televize Nova bývalý reprezentant Jaroslav Pouzar:



„Vybral jsem lidi, kterým bych já věřil a mezi nimi nefiguruje třeba Patrik Eliáš . Ale není to vyloženě z výkonnostních důvodů. V New Jersey hraje už dlouho a má tam svoje téměř neochvějné místo, takže třeba nemusí mít úplně vynikající formu a stejně to na něm budou stavět. Další jméno, které asi vzbudí diskuzi, je Milan Michálek. Znám ho z Budějovic a zdá se mi, že to není typ hráče do tvrdých a rozhodujících utkání, která budou muset všichni na olympiádě absolvovat. V tomhle směru k němu nemám moc velkou důvěru, že by tak náročný turnaj stoprocentně zvládnul.

Hodně se mluví o tom, jak by měla vypadat první útočná formace a kdo by měl hrát s Jardou Jágrem. Já myslím, že by v elitním útoku měl být právě on a mít po boku nějakého pracanta. Líbil by se mi na centru Venca Prospal, který třeba teď v Rangers pravidelně centra nehraje, ale dřív byl na pozici středního útočníka velice často zařazován. Je to typ hráče, který maká pro mužstvo a dokáže hrát pro ostatní víc než pro sebe, takového borce vedle sebe Jágr potřebuje, aby mohl dávat góly a rozhodovat zápasy. A na levém křídle by se mi zamlouval Radek Dvořák. On sice nestřílí tolik gólů, ale dokáže výborně bránit a tou svojí rychlosti často soupeře úplně zblbnout.“

Útočníci podle Jaroslava Pouzara:
JAROSLAV BEDNÁŘ (Novgorod)
PETR ČAJÁNEK (Petrohrad)
ROMAN ČERVENKA (Slavia)
RADEK DVOŘÁK (Florida)
MARTIN HAVLÁT (Minnesota)
MILAN HEJDUK (Colorado)
JIŘÍ HUDLER (Dynamo Moskva)
JAROMÍR JÁGR (Omsk)
JAKUB KLEPIŠ (Omsk)
DAVID KREJČÍ (Boston)
TOMÁŠ PLEKANEC (Montreal)
VÁCLAV PROSPAL (NY Rangers)
PETR SÝKORA (Minnesota)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud