15. prosince 2009 • 20:29

Někdy soupiska neznamená vítězství, říká spokojený Jandač

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Josef Jandač byl po zápase rád, že jeho svěřenci nenaplnili předzápasové představy o jasné výhře Slovenska a pokazili domácím oslavy. "Moc šancí nám někteří nedávali. Potvrdilo se to, co ve sportu obecně platí. Někdy soupiska neznamená vítězství," řekl Jandač novinářům.



Čeští hráči od první minuty bojovali, snažili se a nakonec uspěli. "V první třetině bylo klíčové, že jsme ubránili tři oslabení po sobě jdoucí a rychle jsme neinkasovali. Hráči se rozkoukali a ve druhé třetině byla škoda, že jsme neodskočili. Měli jsme dlouhou pětiminutovou přesilovku, ale ta nám paradoxně uškodila," uvedl Jandač, jenž vedl tým společně s Ondřejem Weissmannem. Hlavní kouč Vladimír Růžička zůstal s mužstvem pro Euro Hockey Tour v Praze.

Čeští hokejisté zdolali slovenské hvězdy v prodloužení >>>


Slováci dokázali na české vedení odpovědět dvěma góly ve druhé části, ale ve třetí třetině už jejich tlak nebyl tak výrazný. "Neměli jsme co ztratit a po vyrovnávacím gólu se hrálo nahoru dolů. V prodloužení měl více ze hry soupeř, ale odbránili jsme si to a v penaltách jsme rozhodli," podotkl Jandač, jenž ocenil výkony obou brankářů Jakuba Štěpánka a Marka Schwarze."Mužstvo ale nezklamalo celkově," řekl.

Nechtěli jsme dopadnout jako Slováci v Praze >>>

V sestavě českého týmu bylo sedm nováčků a řada hráčů měla minimum mezinárodních zkušeností. V Košicích většina z nich dokázala, že je připravena naskočit i do hlavního týmu.

"Takových zápasů by ale kluci potřebovali více. Je to mezistupeň, který je pro ně dobrý a každá zkušenost má význam. Byl to přátelský zápas, který neměl takové tempo jako Euro Hockey Tour," dodal Jandač.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud