1. ledna 2010 • 18:00

Zatmění slunce v hlavě. Dvacítka opět propadla

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pomalu se z toho stává tradice. Smutná tradice. Česká hokejová reprezentace do dvaceti let na mistrovství světa místo boje o medaile bude do poslední chvíle trnout, jestli se jí podaří zachránit v elitní skupině.



Po světových titulech z let 2000 a 2001 se český juniorský hokej potácí v mizérii. Semifinále šampionátu je nedostižným snem, za úspěch se dá považovat už i postup do čtvrtfinále. A to letos nebylo zase tak daleko.

Konec nadějí, dvacítka padla s Ruskem »

V klíčovém zápase s Ruskem Češi dokázali šest minut před koncem vyrovnat na 2:2 a mohli bojovat o vítězství a tím i o postup do play off. Jenže v klíčový moment opět přišlo fatální selhání a rozhodující gól Rusů na 3:2.

"Proti Rusům jsme měli v určitých okamžicích i smůlu, ovšem asi byla oprávněná. Z naší strany tam bylo maximální nasazení, ovšem i dost chyb. Zatmění slunce v některých hlavách. A tím pádem konečná," zhodnotil lakonicky rozhodující moment kouč Jaromír Šindel pro server hokej.cz.

Tomáš Kubalík slaví s Janem Kovářem gól do sítě Rakušanů
Tomáš Kubalík slaví s Janem Kovářem gól do sítě Rakušanů


Češi na šampionátu zatím dokázali porazit jen slabé Rakousko. Po úvodní tragické porážce se Švédskem (1:10) se sice dokázali oklepat a v důležitém duelu proti Finům vedli už 3:0, pak ale opět nezvládli klíčové okamžiky, zkolabovali v obraně a prohráli 3:4.

Výhra s Rakouskem jim pak dala ještě naději na postup, ale tu pohřbil zpackaný závěr duelu s Ruskem.

"Hráčům jsem v kabině krátce něco řekl," prohlásil zklamaný Šindel. "Měli by si z těchto utkání vzít ponaučení. Byla to tvrdá lekce především v ochotě obětovat se defenzivnímu systému, taktice, mužstvu," má jasno kouč.

"Někteří hráči překvapili, jiní neměli optimální formu. Ale tak to chodí. Celkově vzato mužstvo neodvedlo, co jsme očekávali, proto jsme tam, kde jsme," shrnul své hodnocení Jaromír Šindel.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud