1. května 2009 • 15:58

Prusek: Pořád to máme ve svých rukou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při návratu z dopolední rozcvičky v lese se gólman Martin Prusek dozvěděl, že bude hájit českou branku v sobotním duelu proti Slovensku. Právě na jeho výkonu tak bude hodně záležet, zda si česká reprezentace zajistí postup do čtvrtfinále.



A nebo se bude muset strachovat o postup i v nedělním závěrečném vystoupení v osmifinálové části proti Bělorusku.

"Běžel jsem správným směrem a šel jsem tomu naproti," popisoval Prusek s úsměvem dnešní setkání s trenérem Vladimírem Růžičkou, jenž mu sdělil, že se rozhodl vsadit na něj.

Proti Slovensku bude chytat Prusek

Třiatřicetiletého brankáře to nezaskočilo. "Po takovém zápase, jaký jsme odehráli proti Kanadě, člověk tuší, že by něco takového mohlo nastat. Dokud tomu ale neběží naproti, tak to není jisté," uvedl dobře naladěný Prusek, jenž ve čtvrtek střídal Jakuba Štěpánka po třetí inkasované brance již v 18. minutě zápasu.

Kouč Růžička vysvětlil novinářům Pruskovo nasazení skutečností, že je z české brankářské trojice nejzkušenější. Gólman tento fakt ale nepřeceňuje. "Já to takhle neberu. Pokud se vyhraje, tak to mohou všichni říkat. Bude to ale o formě v daný okamžik. Připravím se na zápas, jak nejlépe půjde. Vždy se rozhoduje na ledě a věřím, že to zvládneme," řekl Prusek.

Ostravský rodák již v této sezoně proti Slovensku dvakrát nastoupil. Chytal v přípravných zápasech ve Skalici a v Trenčíně, které se českému týmu moc nevydařily. Prusek se navíc ve druhém duelu zranil. "To ale nebude hrát žádnou roli," podotkl.

Slovenský tým se od té doby příliš na rozdíl od českého neobměnil. Zatímco v českém dresu oba zápasy vedle něj odehráli jen obránci Čáslava, Blaťák a Barinka, ve slovenském týmu zůstalo šestnáct hráčů. "Navíc přijelo jen pár hráčů z NHL, je to podobné mužstvo. My se ale nesmíme dívat na ně, ale na nás," řekl Prusek.

Martin Prusek Martin PrusekFoto Michal Beránek SPORT


Český tým dnes v Klotenu netrénoval na ledě. Organizátoři mu přidělili led od 9:45, což bylo vzhledem k tomu, že ve čtvrtek hrál večerní zápas, příliš brzy. Hráči trénovali jen na suchu a věnovali se regeneraci. "Den bez ledu nebude problém. Po dvou zápasech ve dvou dnech jsme toho stejně měli dost. Trénink brzy ráno by nesplnil účel," uvedl Prusek.

I přes minulé dva nezdary byli čeští hráči v pohodě a například při fotbálku před halou se často ozýval smích. "Každý vnímá, že jsme dvakrát prohráli. Na to se ale nedá pořád dívat, jinak by se nedaly hrát další zápasy. Pořád to máme ve svých rukou, nesmíme tomu podléhat," komentoval Prusek vcelku pohodovou atmosféru.

Zápas proti Slovensku pro něj bude mít zvláštní náboj i v tom, že nastoupí proti řadě spoluhráčů z této sezony. Ve Vítkovicích nastupoval s Jurajem Štefankou, ve Spartaku Moskva se Štefanem Růžičkou, Ivanem Barankou, Brankem Radivojevičem a v Rize s Marcelem Hossou. "Jsou to fajn kluci a dobří hokejisté. Potkali jsme se tady a bavili se o všem možném. Máme kabiny vedle sebe," uvedl Prusek, jenž se v Rize už dohodl na spolupráci na další sezonu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud