14. dubna 2009 • 14:29

Prusek, nebo Mensator?

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová reprezentace řeší jeden z nejtěžších rébusů v posledních letech: kdo bude chytat jako jednička na šampionátu ve Švýcarsku? Poté, co se včera omluvil Tomáš Vokoun, je tahle otázka velmi ožehavá.



„Není to pro nás dobrá zpráva, ale co se dá dělat. Tomášovo rozhodnutí respektuju, už když jsem s ním mluvil před čtrnácti dny, byl trošku otrávený ze situace na Floridě, takže jsem měl obavu, že se nakonec omluví,“ řekl včera Sportu kouč Vladimír Růžička.

Poté, co kvůli zranění vypadl z nominace i brankář Ondřej Pavelec z Atlanty, bude muset Růžička vybírat jedničku z následujících jmen: Martin Prusek (33 let), Lukáš Mensator (24), Miroslav Kopřiva (25), Alexander Salák (22) a Jakub Štěpánek (22).

„Už dlouho se mluvilo o tom, že budou muset dostat šanci mladí brankáři, takže teď to holt padne na mě, abych je do té branky dal já,“ s nadhledem to komentuje Růžička.

Pokud se dá zdravotně do pořádku třiatřicetiletý Prusek, naposledy působící v Rize, role jedničky zřejmě připadne jemu. Jako jediný z výše uvedených brankářů má větší zkušenosti s reprezentací, jednou startoval i na mistrovství světa (v roce 1999).

„Záleží, jak na tom budou ta jeho třísla,“ říká reprezentační kouč. Dnes Pruska čeká další vyšetření u vyhlášeného specialisty Pavla Koláře. Pokud budou zlobit, do brankoviště by se mohl jako hlavní vládce postavit Lukáš Mensator, karlovarský hrdina. Na otázku, jestli je připravený zhostit se role brankářské jedničky, těsně po finále odpověděl:

„Martin Prusek je určitě zkušenější, není moc reálné, aby on měl být jako náhradník za mnou. Zatím s tím tedy moc nepočítám, ale uvidíme, nechci dělat unáhlené závěry,“ uvedl. Pokud Prusek nebude k dispozici, českou jedničkou by mohl mít právě Mensator.

O složení brankářské trojice pro turnaj ve Švýcarsku se rozhodne během nadcházejících Českých hokejových her (od čtvrtka do neděle v Liberci).

„Tam si brankáře prozkoušíme a definitivně se rozhodneme,“ řekl k tomu Růžička. V nominaci do Liberce jsou Kopřiva, Štěpánek a Salák.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud