1. ledna 2010 • 22:32

Boston pod širým nebem vyrval Flyers výhru

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Ve třetím ročníku hokejového klání pod širým nebem v NHL - Winter Classic – nakonec urvali výhru hráči domácího Bostonu.



Philadelphia sice větší část zápasu vedla, ale Mark Recchi dokázal dvě minuty před koncem vyrovnat a v prodloužení pak rozhodl o triumfu Bruins obránce Marco Sturm.

Na beznadějně vyprodaném basebalovém stadionu Fenway Park v Bostonu, který normálně obývají místní Red Sox, se před téměř čtyřiceti tisíci diváků představili i dva čeští hokejisté - David Krejčí a Vladimír Sobotka.

A právě Krejčí se podílel na velkolepém obratu domácího týmu asistencí u vyrovnávacího gólu Recchiho.

Boston v závěru podržel i fantastický gólman Tim Thomas, a když se pak po dvou minutách prodloužení trefil Sturm, mohli natěšení domácí fanoušci začít slavit.

Diváci ovšem bouřili už před zápasem, kdy oba týmy přivedly na led legendy obou týmů - Bobby Orr a Bobby Clarke. Další vzrušení zažil 97 let starý stadion v první třetině, kdy se odehrála první bitka v NHL pod širým nebem.

Vítězství v ní ale slavil nad domácím Shawnem Thorntonem Daniel Carcillo. A i nadále mohli mít větší radost příznivci Flyers. Na začátku druhé části se totiž poprvé v NHL gólově prosadil obránce Danny Syvret a Philadelphia vedla 1:0.

Boston se v urputné bitvě nemohl dlouho střelecky prosadit a hosté mířili k pátému vítězství za sebou, ale pak přišlo vyloučení Kimmo Timonena a 138 vteřin před koncem dokázal vyrovnat Mark Recchi.

Další přesilovku při vyloučení Briera sice Flyers přežili a chtěli sami rozhodnout, jenže po necelých dvou minutách se trefil Marco Sturm a strhl triumf na stranu domácího týmu.

Atlantě proti Buffalu nestačilo ani vedení 3:0

Hokejisté Atlanty promarnili v novoročním utkání NHL na ledě Buffala tříbrankový náskok a prohráli 3:4 v prodloužení.

Hostující Thrashers, kteří do zápasu nastoupili bez brankáře Ondřeje Pavelce, si slibné vedení vypracovali v rozmezí 30. až 37. minuty.

Domácí Sabres ale jejich rychlé zásahy nezlomily a zejména zásluhou Jochena Hechta, autora dvou branek a jedné asistence, srovnali skóre. V následném prodloužení pak o výhře Buffale rozhodl Derek Roy.

Výsledky novoročních zápasů:

Boston - Philadelphia 2:1 v prodloužení (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky:
58. Recchi (Morris, Krejčí), 62. Sturm (Bergeron, Chára) - 25. Syvret (Hartnell, Carter). Rozhodčí: Fraser, Rooney - Seitz, Murphy. Vyloučení: 3:4, navíc S. Thornton - Carcillo oba 5 min. Využití: 1:0. Střely na branku: 26:25. Diváci: 38.112.
Boston:
Thomas - Wideman, Chára, Ference, Boychuk, Hunwick, Morris - Recchi, Bergeron, Paille - Ryder, Krejčí, Wheeler - Sturm, Savard, Begin - S. Thornton, Sobotka, Bitz. Trenér: Claude Julien.
Philadelphia: Leighton - Pronger, Carle, Syvret, Timonen, Bartulis, Coburn - Giroux, Richards, Gagne - Carter, Briere, Hartnell - Asham, Powe, van Riemsdyk - Laperriere, Betts, Carcillo. Trenér: Peter Laviolette.

Buffalo - Atlanta 4:3 v prodl. (0:0, 1:3, 2:0 - 1:0)
Branky: 38. a 45. Hecht, 43. Connolly, 65. D. Roy - 30. Kovalčuk, 32. E. Kane, 37. Little. Střely na branku: 23:35. Diváci: 18.690.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud