Jakub Hlaváč
10. června 2009 • 06:00

Pittsburgh žije. Se Sýkorou vyrovnal finále

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Žádné doutníky, žádné šampaňské ani oslavy s pohárem. Pittsburgh je nedovolil. V šestém utkání finálové série Stanley Cupu porazil Detroit 2:1, odvrátil jeho triumf a vynutil si sedmý zápas.



Byla to hlavní otázka dne: Zachytá Penguins gólman Marc-Andre Fleury? Tak se ptaly stovky titulků prestižních sportovních deníků, tak se ptaly tisíce fanoušků. A odpověď? Zachytal fantasticky!

Fleury měl spoustu příležitostí ukázat své kvality... „Třeba v první třetině, kdy jsme Red Wings jasně přestříleli, jenže nebyli schopní dát gól. Marc neměl moc zákroků, ale dva proti Zetterbergovi byly z kategorie těch skutečně velkých," chválil svého svěřence kouč Bylsma.

„A nejlepší jeho moment přišel, když za stavu 2:1 vychytal únik Clearyho ve třetí třetině. To pro nás bylo klíčové," pokračoval trenérský nováček ve své pochvalné řeči.

Skvělý zákrok Fleuryho proti úniku Cleryho:

„Oba brankáři držely pro své týmy šanci na vítězství. I náš brankář Chris Osgood byl velmi dobrý," navázal na svého kolegu vládce střídačky Detroitu Mike Babcock. Konečné účtování zní takto - Fleury 25 zákroků, Osgood 29.

Pittsburgh měl od začátku utkání velkou střeleckou převahu, prvních 30 minut byl opticky jasně dominantním mužstvem. Vybojoval si vedení 1:0, důraznou dorážkou své vlastní střely se o něj postaral Jordan Staal.

„Je pravda, že byli lepší. Vyhrávali bruslařské souboje, byli silnější u mantinelu. My jsme se zvedli až na konci druhé třetiny a pak dobře zvládli třetí dvacetiminutovku," potvrzuje Babcook.

Jenže zlepšení jeho svěřencům na vítězství nestačilo. V čase 45:35 totiž Kennedy vsítil vítězný gól vypjatého duelu, snížení z hole Drapera už bylo pouze statistickou záležitostí.

Vítězný gól Tylera Kennedyho:

Sedmý duel se hraje v Detroitu v noci z pátku na sobotu. S velkou pravděpodobností do něj nastoupí i oba Češi. Na straně domácích Jiří Hudler, na straně hostí Petr Sýkora, který se dnes na led dostal po 14 kláních strávených na tribuně.

Mellon Arena v Pittsburghu před začátkem utkání.
Mellon Arena v Pittsburghu před začátkem utkání.

Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 21. J. Staal (Kennedy, Scuderi), 46. Kennedy (Talbot, Fedotěnko) - 49. Draper (Ericsson, Lidström). Rozhodčí: McCreary, Joannette - Morin, Miller. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Střely na branku: 31:26. Diváci: 17.132. Stav série: 3:3.

Pittsburgh: Fleury - Scuderi, Gill, Gončar, Orpik, Eaton, Letang - Guerin, Crosby, Kunitz - Talbot, Malkin, Fedotěnko - Kennedy, J. Staal, Cooke - Dupuis, Adams, Sýkora. Trenér: Dan Bylsma.

Detroit: Osgood - Rafalski, Lidström, Kronwall, Stuart, Lebda, Ericsson - Cleary, Filppula, Marián Hossa - Franzén, Zetterberg, Dacjuk - Hudler, Helm, Samuelsson - Holmström, Draper, Maltby. Trenér: Mike Babcock.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud