5. června 2009 • 06:00

Pittsburgh srovnal finále

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pittsburghu ukázali, že letos nebudou ve finále Stanley Cupu pro Detroit jen nějakým průměrně zdatným sparingpartnerem. Především díky svým hvězdám Malkinovi s Crosbym zvítězili ve čtvrtém duelu série 4:2 a srovnali ji na 2:2.



Jakoby už utahali své hlídače. Hvězdy Penguins Jevgenij Malkin a Sydney Crosby zařídili, že se jejich tým dotáhl na svého soka a ke slavnému poháru má znovu stejně blízko jako soupeř. Oba si ve veledůležitém zápase připsali bod a asistenci.

Zvláště Crosbyho v prvních třech utkáních poslední bitvy této sezony dusila defenzíva Detroitu. Neustále ho hlídala dvojice švédských obranářů Zetterberg, Lidström. Na ledě neměl ani sekundu čas, nemohl se prosadit. Nyní bylo vše jinak. Znovu dominoval.

Zařídil vítězný gól pro své mužstvo. Jak jinak než za asistence Malkina... spolu se utrhli do úniku 2 na 1 a bezpečně ho proměnili. O čtyři minuty později vymyslel Crosby nádherný gól pro Kennedyho a bylo rozhodnuto. Detroit měl sice více střel, ale s většinou z nich si poradil spolehlivě chytající Fleury.

„Když se ti dva chlapci rozhodnou, že potáhnou naší defenzívu, máme jistotu, že prožijeme hezký večer," smál se na účet Crosbyho s Malkinem obránce Rob Scudery. „Myslím, že oni nás táhnou od začátku play off," dodal pro NHL.com.

„Jsou to skvělí hráči. Fantastické na nich je, že dělají to nejlepší pro svůj tým. A říkám to opravdu nerad, ale jejich akce jsou nádherné," přidal svou poklonu na adresu kanadsko-ruského dua i gólman Red Wings Chris Osgood.

Malkin vede kanadské bodování play off s 35 body, nejvíce od doby Wayna Gretzkyho, který jich v roce 1993 nasbíral ve službách LA Kings 40.

„Jasně jdu si pro body, sbírám je," usmíval se Malkin. „Ale důležité je pro mne jediné. Vyhrát Stanley Cup," pokračoval důrazně. A mohl být spokojený. I díky jeho výkonům k němu má Pittsburgh zase o kousek blíže. Série bude pokračovat v noci ze soboty na neděli v Detroitu.

Pittsburgh - Detroit 4:2 (1:1, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky:
3. Malkin (Letang, J. Staal), 29. J. Staal (Talbot, Eaton), 31. Crosby (Malkin), 35. Kennedy (Crosby, Kunitz) - 19. Helm, 21. Stuart (Zetterberg, Rafalski). Rozhodčí: Joannette, McCreary - Miller, Morin. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 31:39. Diváci: 17.132. Stav série: 2:2.

Pittsburgh: Fleury - Scuderi, Gill, Gončar, Orpik, Eaton, Letang - Guerin, Crosby, Kunitz - Talbot, Malkin, Fedotěnko - Kennedy, J. Staal, Cooke - Dupuis, Adams, Šatan. Trenér: Dan Bylsma.

Detroit: Osgood - Rafalski, Lidström, Kronwall, Stuart, Lebda, Ericsson - Holmström, Filppula, Marián Hossa - Franzén, Zetterberg, Hudler - Cleary, Helm, Samuelsson - Leino, Draper, Maltby. Trenér: Mike Babcock.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud