3. června 2009 • 06:19

Omilostněný Malkin řádil, Pittsburgh snížil

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Hokejisté Pittsburghu Penguins splnili svou povinnost. Ve čtvrtém zápase finále play off porazili Detroit 4:2 a snížili stav série na 1:2. Třemi asistencemi se na výhře domácích podílel Jevgenij Malkin, kterému vedení ligy prominulo trest za vyprovokování rvačky.



Pittsburgh si konečně může trochu oddechnout, dnešní utkání ukázalo, že Red Wings přeci jen bude možné porazit. "Prohrávali jsme 0:2 na zápasy, tuhle výhru jsme nutně potřebovali," přiznal i domácí kouč Dan Bylsma.

První třetina nabídla gólovou přetahovanou. V páté minutě našel Malkin uprostřed ledu nehlídaného Maxe Talbota, a ten přesnou ranou poslal Penguins do vedení. Už o šest minut později se ale z vedení radoval Detroit, postupně se trefili oba hlavní tahouni Red Wings - Henrik Zetterberg a Johan Franzén. Švédský brankostroj Franzén zaznamenal už pětadvacátou branku ve vyřazovacích bojích za poslední dva roky.

Mellon Aréna na chvíli utichla. V šestnácté minutě jí ale vrátil naději Kris Letang, který v přesilovce vyrovnal. Stav 2:2 pak na ukazateli skóre vydržel déle než půl hodiny.

VIDEO - Podívejte se na nejzajímavější okamžiky ze zápasu:



Ve druhém dějství předvedl Detroit na ledě totální dominanci, domácí mužstvo přestřílel 14:4. Žádnou z vypracovaných šancí se ale Michiganským proměnit nepodařilo. Vůbec poprvé v letošním finále tak diváci viděli třetinu, v níž nepadla ani jediná branka. Bylo však jasné, že pokud se Penguins výrazně nezlepší, dříve nebo později inkasují. "Hráli jsme opravdu mizerně. O přestávce jsme si o tom ale promluvili a herní projev jsme pak zlepšili," potěšilo Dana Bylsmu.

Ať už trenér v kabině řekl cokoliv, očividně to pomohlo. Domácí vlétli do třetí třetiny jako polití živou vodou a v poslední dvacetiminutovce pustili Red Wings jen ke třem střelám na bránu.

Rozhodující gól vsítil v 51. minutě Gončar, na jeho přesilovkovou střelu od modré byl brankář Fleury krátký. Svůj podíl na této trefě měli všichni hlavní tahouni Penguins - zkušený veterán Gončar skóroval, asistence si připsali hvězdní útočníci Crosby s Malkinem. Minutu před koncem pak ještě výhru do do prázdné brány svým druhým gólem v zápase pojistil vynikající Max Talbot.

Čtvrté utkání je na programu v noci ze čtvrtka na pátek, hraje se opět v Pittsburghu. Podaří se domácím přidat další vítězství? Kouč Bylsma věří, že ano: "Když vidím, jak jsme se oklepali z nepovedené druhé třetiny, tak myslím, že příště máme slušnou šanci stav srovnat," prohlásil na pozápasové tiskovce.

Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 4:2
(2:2, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Talbot (Malkin, Letang), 16. Letang (Malkin, Gončar), 51. Gončar (Malkin, Crosby), 60. Talbot (Fedotěnko) - 7. Zetterberg (Leino, Franzén), 12. Franzén (Zetterberg, Kronwall).
Rozhodčí: Devorski, LaRue - Amell, Racicot.
Vyloučení: 2:3. Využití: 2:1.
Střely na branku: 21:29.
Diváci: 17.132.
Stav série: 1:2.

Pittsburgh: Fleury - Gončar, Orpik, Scuderi, Gill, Eaton, Letang - Talbot, Malkin, Fedotěnko - Guerin, Crosby, Kunitz - Kennedy, J. Staal, Cooke - Dupuis, Adams, Šatan.

Detroit: Osgood - Rafalski, Lidström, Kronwall, Stuart, Lebda, Ericsson - Franzén, Zetterberg, Cleary - Holmström, Filppula, Marián Hossa - Hudler, Helm, Samuelsson - Leino, Abdelkader, Maltby. Trenér: Mike Babcock.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud